15.5 C
Vaslui
24-mart.-2023

Fetele de la Botesti au optat pentru „Cuza Vodã” Husi si LMK Vaslui!

- Advertisement -

INEDIT Început de an scolar si pentru elevele de la Botesti, Alexandra Nechita si Roxana Popa, cele care au reusit în vara acestui an, o performantã în premierã pentru învãtământul din mediul rural vasluian: sã se claseze, în baza mediilor în Top 10 absolventi de clasa a VIII-a.

Fetele au ajuns la liceul pe care si l-au dorit, Alexandra optând pentru Colegiul National „Cuza Vodã” Husi, în timp ce Roxana va merge la Liceul Mihail Kogãlniceanu din Vaslui. „Avem emotii, e normal! Eu voi fi la profilul <<Stiinte ale Naturii>> si va trebui sã confirm si la liceu rezultatele foarte bune obtinute la admitere. Roxana este la acelasi profil, dar la LMK, la Vaslui. Cu câtiva dintre colegii de clasã, deja m-am împrietenit pe Facebook. Sper sã fie totul bine în continuare”, a spus, cu optimism, Alexandra Nechita.

PREGÃTITI La Husi, anul scolar începe astãzi cu bine, în toate unitãtile de învãtãmânt! „Clasele sunt curate, orarele au fost stabilite în mare parte, iar unii diriginti au si dat deja manualele copiilor”, spun directorii. La Colegiul „Cuza Vodã”, acolo unde au existat unele tensiuni din cauza programului, s-a stabilt, în final: patru dintre clasele a X-a vor învãta dupã-amiaza în acest prim semestru, iar celelalte trei vor face la fel în semestrul urmãtor. O singurã dificultate se întrevede în viitor, cea a salarizãrii cadrelor didatice din învãtãmântul prescolar!

„Am avut o întâlnire cu toti directorii de unitãti de învãtãmânt din oras si pot spune cã fiecare si-a dat silinta sã îsi pregãteascã scolile si grãdinitele cât mai bine”, a spus primarul Ioan Ciupilan, despre începerea noului an scolar. „Nu sunt nicãieri probleme majore, s-au fãcut ingienizãrile corespunzãtoare, sunt autorizate sanitar spatiile de învãtãmânt, totul fãcut în asa fel încât si copiii si cadrele didactice, dar si pãrintii sã fie multumiti de conditiile oferite”, a mai spus alesul. Acesta crede însã cã singura problemã care s-ar putea ivi în viitor, este cea… a salarizãrii cadrelor didactice de la grãdinite! „Desi mi-as dori foarte mult sã le evitãm, s-ar putea sã avem de-a face cu probleme de salarizare la grãdinițe, pentru cã acolo nu se încadreazã pe norma de „per capita”, tinând cont cã e un pic diferit calculat salariul pentru grãdinitele cu program prelungit. Dar nu as vrea sã spun ceva ce încã nu e sigur cã se va întâmpla. Ne dãm toatã silinta sã fie bine si în acest caz. În rest, alte probleme nu sunt”, a mai spus Ciupilan. Primarul este asteptat astãzi la majoritatea scolilor din oras, pentru a face urãrile cuvenite la început de an scolar.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.