spot_imgspot_img
spot_img
3.1 C
Vaslui
06-dec.-2023

Fetita din Husi, datã spre adoptie cu scandal, rãmâne cu „tatãl fals” în certificatul de nastere!

- Advertisement -

ESEC… Fetita de 8 ani din Husi, datã spre adoptie de Protectia Copilului unei familii din alt judet, va rãmâne în continuare cu un tatã fals în documentele oficiale. Instanta Judecãtoriei Husi a constatat de curând perimarea cererii în procesul pe care mama l-a intentat, în vederea stabilirii paternitãtii. Femeia spune cã a fost grav bolnavã, a suferit o operatie complicatã si, din acest motiv, nu ar mai fi putut umbla prin instantã. Rudele copilei spun cã o vor sustine pe femeie sã porneascã un alt proces în acest sens, cu speranta cã vor putea împiedica adoptia copilei. Povestea micutei este una tristã, dar care pãrea cã se însenineazã în ultimii ani, când a fost luatã în casa nasilor sãi de botez, o familie instãritã din Husi. Numai cã Protectia Copilului Vaslui ar fi decis sã o introducã pe minorã într-un program de adoptii, iar o familie din alt judet s-a arãtat dispusã sã o ia acasã. Nasul fetitei a protestat si a sustinut cã i se pare nedreaptã „smulgerea” copilei din locurile natale, dintre rude, de lângã pãrintii biologici, care, chiar dacã sunt cum sunt, sunt sânge din sângele ei. „Vreau sã fac plângeri penale, pentru cã a da spre adoptie un copil care are în acte un tatã fals, pus acolo doar pentru cã mama încã era cãsãtoritã cu un alt bãrbat, e imoral si, probabil, ilegal”, spune Maricel Cretu, nasul micutei.

Povestea micutei din Husi care a strârnit toate aceste discutii este una tristã. Mama ei, Cristina, este din Bobesti, unde a fost mãritatã cu primul sot. S-a despãrtit si a început sã trãiascã în concubinaj cu Nicu, un bãrbat din Husi. Cu acesta a conceput fetita, cãreia, conform legislatiei în vigoare, i-a fost trecut drept tatã pe certificatul de nastere sotul din acte al mamei. Micuta a stat putin timp cu mama si tatãl ei biologic, pentru cã cei doi pãrinti, oameni simpli, nevoiasi, care mai si beau uneori, nu s-au dovedit vrednici sã aibã grijã de copilã. Nasul ei de botez, un cunoscut maistru în telecomunicatii din Husi, a cerut Protectiei Copilului sã o ia pe fetitã în familia sa, în plasament, unde va avea tot ceea si-ar dori copilul. Si asa a fost. Fetita nu doar cã îsi iubea nãnutii, dar puteam adesea sã îsi vadã pãrintii, pãstrând o legãturã cu ei. Copila a fost datã la grãdinitã, la scoalã, având cele mai bune conditii materiale, dar si emotionale. Problema a intervenit, spune nasul ei, când într-o zi, cei de la Protectia Copilului Vaslui i-au spus cã fetita a fost introdusã într-un program de adoptie, iar o familie din alt judet vrea sã o adopte.

„Mã pregãtesc sã fac plângeri penale pentru douã angajate ale DGASPC Vaslui”

„E atât de dificil cã nu sunt eu cel care sã poatã lupta direct pentru fetitã! Mama nu a mai fost în stare sã meargã pe la procesul de stabilire a adevãratei paternitãti, pentru cã a fost bolnavã. A fost operatã de domnul doctor de la Husi, cel mai bun doctor. Si-a revenit asa, dar tot e vai de capul ei. Acum am înteles cã trebuie deschis alt proces, dar e greu, pentru cã pãrintii fetitei, asa cum v-am spus, sunt oameni simpli, oameni care înteleg sau nu situatia. Îmi pare rãu sã spun, dar tocmai de astfel de oameni profitã cei dau copiii dupã cum le vine, nu dupã cum e interesul superior al copilului. Ce îi lipsea fetitei la mine în familie? Nimic. Avea tot ceea ce îsi poate dori un copil, era atasatã de noi. Am depus cerere sã o adoptãm, dar nu ne-au mai primit la discutii, cãci deja era avansatã discutia cu familia respectivã. Mã simt si mintit. Mi-au spus cã au dat fetita într-o familie din Alba Iulia, dar acum am înteles cã e într-o familie din Brasov. Vor ca eu sã îi pierd urma. De ce oare? I-as ruga pe cei de la protectia Copilului sã ne arate cã e bine unde e, cã este în sigurantã. Noi nu stim nimic de fatã. Si dosarul de adoptie se face în continuare cu un tatãl fals în documente, desi Protectia Copilului stie acest lucru. Voi continua sã lupt pentru copil, nu îl abandonez. Mã pregãtesc sã fac plângeri penale pentru douã angajate ale DGASPC Vaslui”, spune Maricel Cretu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Un sfat pentru respectiva mama: sa ceara judecarea procesului in alt judet, ca in Vaslui e imposibil sa castige in justitie impotriva DGASPC. Institutia aia nu e condusa nici de Cazacu, nici de Buruiana, si nu a fost condusa nici de Armeanu. De vreo 20 de ani, e condusa de Buzatu, care o foloseste pe post de pusculita personala. Restul sunt oameni de paie. Cum, altfel, credeti ca a ajuns sa aiba averi de zeci de milioane de Euro? Din salariu? Iar majoritatea judecatorilor de la Vaslui iau pozitia de drepti in fata lui Buzatu, asta v-o garantez.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.