19.8 C
Vaslui
06-oct.-2022

Fetitele triplete de la Botesti, fãrã lapte praf!

- Advertisement -

DIFICIL Pãrintii care au bebelusi, dependenti de laptele praf, sunt disperati: de aproape trei luni, DSP Vaslui nu le mai asigurã mâncarea nou-nãscutilor si, cumpãrate de la farmacie, cutiile de lapte costã mult, între 13 si 17 lei una singurã. În aceastã situatie se aflã si cele trei fetite, tripletele de la Botesti, nãscute la începutul anului, la spitalul municipal „Dimitrie Castroian” din Husi.

De aproape trei luni, pãrintii cu nou-nãscuti, dependenti de laptele praf, întâmpinã probleme. De la Primãrie nu li se mai asigurã cele sase cutii cu lapte, lunare, pentru fiecare copil, si astfel trebuie sã cumpere singuri alimentatia micutilor. Costurile nu sunt însã de neglijat: o cutie costã între 13 si 17 lei. „În tot judetul, situatia este la fel. De aproape trei luni sunãm la DSP Vaslui, întrebãm, ne interesem, dar degeaba. Ni se spune cã încã nu au lapte pentru cei mici. Existã însã sperante: chiar am fost informati cã, de la o zi la alta, situatia trebuie sã se reglementeze, cu fondurile si cu licitatia, dar pânã atunci, este foarte greu”, a spus primarul comunei Botesti, Adrian Pantea.

Ajutorul dat de stat le era extrem de necesar!

Fãrã laptele praf dat de stat au rãmas si fetitele triplete, nãscute la începutul anului la spitalul din Husi! Micutele au avut o poveste care a impresionat opinia publicã, dat fiind faptul cã nasterea lor a fost o premierã pentru spitalul husean, iar mama, o tânãrã de 20 de ani, nu a bãnuit cã poartã în pântece trei bebelusi, în loc de unul! La nastere, pe lângã bucuria si surpriza tuturor, a venit si îngrijorarea cã, în sãrãcia în care trãiau, le va fi greu sã le creascã pe fetite. Au avut însã parte de sprijinul unor oameni cu suflet, care le-au ajutat imediat, dupã venirea pe lume. Acum însã, fãrã laptele praf asigurat de stat, pãrintilor le este greu sã le asigure mâncarea fetitelor.

Mãr cu biscuiti, în loc de lapte praf!

„De aproape trei luni de zile, ne chinuim cu fetele. Vor mâncare! Si trebuie sã cumpãrãm lapte praf de la farmacie. E 14 lei cutia si lor, pe lunã, le trebuie mãcar 20 – 23 de cutii. Înainte, luam câte 18 cutii de la Primãrie, dar acum nu ni se mai dã. Domnul primar ne-a mai ajutat personal, cât a putut, dar nici el nu poate mereu sã ne dea din buzunar. E greu la fiecare… „, a spus Laura, mama tripletelor. Femeia sustine cã, de nevoie, a început sã le dea micutelor, care în curând vor împlini cinci luni de viatã, mãr ras cu biscuiti. „Sunt frumose, grãsute, au cam 6 kilograme, fiecare. Suntem foarte mândri de ele, cã, de la o zi la alta, cresc. Toatã lumea se mirã, când le vede pe toate trei. Dacã Dumnezeu ni le-a dat, noi trebuie sã le crestem cum putem mai bine”, a mai spus mama tripletelor de la Botesti.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.