Fiica românului care a stat 13 ani într-o morgă din Spania: „Este foarte dureros să afli că tatăl tău a stat mort într-un congelator”

După 13 ani de când a murit în Spania, Dumitru Ionescu a fost înmormântat de familia sa. Abia recent, oamenii au aflat că trupul bărbatului se află într-o morgă din Valencia, scrie Știri Diaspora.

„Este foarte greu și dureros să afli că tatăl tău a stat mort într-un congelator, timp de treisprezece ani”, spune fiica lui Dumitru. Avea 18 ani când tatăl ei a dispărut, după ce fusese cu soția la cumpărături, la un supermarket din orașul spaniol Moncada. Bărbatul a rămas afară, cât timp femeia făcea cumpărăturile. Din fața supermarketului, el a dispărut. Familia lui nu a raportat imediat dispariția lui, deoarece acesta mai pleca de acasă și nu se întorcea. „Am sperat că este în viață, că a plecat din propria voință și că într-o bună zi se va întoarce sau ne va contacta”, spune Jorge, fiul bărbatului. Dumitru Ionescu nu știa limba spaniolă și nu putea să ceară ajutor. Nici familia lui nu știa încă limba, așa că nu văzut astfel că Garda Civilă cerea cerea ajutor pentru identificarea unui cadavru descoperit. Cadavrul bărbatului fusese găsit pe 1 noiembrie 2007, într-o râpă din Moncada, de mai mulţi copii care se jucau în împrejurimi. Trupul era mutilat, dar legiştii au stabilit că bărbatul murise cu două luni mai devreme, din cauze naturale. Familia i-a raportat dispariţia abia în anul 2019, adică 12 ani mai târziu. Rudele au fost notificate să efectueze un test genetic, care a confirmat asemănările cu trupul bărbatului găsit în 2007. Prin urmare, la sfârşitul anului trecut s-a aflat că pe român îl cheamă Ionescu Dumitru. După 13 ani, bărbatul a fost înmormântat, într-un cimitir din Valencia.
Citeşte întreaga ştire: Fiica românului care a stat 13 ani într-o morgă din Spania: „Este foarte dureros să afli că tatăl tău a stat mort într-un congelator”
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ