Fiica unui medic a realizat un video în care explică funcţionarea vaccinului COVID-19. Are 12 ani și clipul a ajuns viral

Un copil a realizat un videoclip în care explică despre funcţionarea vaccinului împotriva COVID-19. Clipul postat de fetiţa în vârstă de 12 ani a ajuns viral pe Youtube şi pe reţelele de socializare. Din păcate, autorităţile române nu au reacţionat la apariţia clipului care, potrivit unor specialişti, reprezintă o promovare bună pentru vaccin.

În schimb, autorităţile italiene s-au arătat surprinşi de calitatea videoclipului postat de Astrid Ghibu, un copil în vârstă de 12 ani. Aceştia s-au arătat dispuşi să îl traducă în italiană.

Astrid Ghibu este fiica Laurei Ghibu, medic chirurg în Suedia

Astrid Ghibu, fetiţă care a postat un clip care a ajuns în viral este copilul Luarei Ghibu, un medic român specializat în chirurgie orală şi care practica medicina în Suedia. La sfârşitul anului 2020, Astrid şi-a dorit să afle mai multe informaţii despre vaccinul împotriva COVID-19. Din aceste considerente, mama acesteia i-a oferit oportunitatea de a-i fi explicat vaccinul. După ce a aflat tot ce trebuia să ştie, Astrid a realizat un videoclip în care explica ceea ce a învăţat de la mama ei. Fetiţa a folosit desene şi explică pe înţelesul tututor ce înseamnă tehnologia ARNsi cum funcţionează vaccinul la care mii de cercetători au lucrat timp de 10 luni.

Copilul a realizat un videoclip cu desene care face ravagii pe internet. Mama sa speră ca autorităţile române să-l folosească în campania de informare, dar italienii au fost primii care au reacţionat.

Laura Ghibu este medic specializat în chirurgie orală, în oraşul suedez Malmö. Are o fetiţă de 12 ani, Astrid, care visează să ajungă astronaut. La sfârşitul anului trecut, Astrid i-a cerut mamei sale să-i explice tot ce ştie despre vaccinul anti-Covid.

„Astrid, 12 ani: „Mama, cum funcţionează vaccinul anti COVID?”

Eu: „Blablablablablablabla………………..”

„Am făcut ieri şi varianta în italiană. După 1 oră de la postare, am fost contactată de profesorul Raffaele Bruno de la Pavia, medicul infecţiolog care a tratat primul caz de COVID în Italia şi care mi-a cerut permisiunea să preia videoul pentru campania de informare asupra vaccinului în toată regiunea Lombardia. A spus că videoul va fi trimis la 10 milioane de locuitori din nordul Italiei! L-am cedat cu plăcere şi GRATUIT!

Aviz autorităţilor române!”, a mai scris Laura Ghibu.

Mii de oameni au reacţionat când au văzut videoclipul realizat de Astrid. „E genială fetiţa. Am înţeles tot. am înţeles ce înseamnă acest vaccin de la un copil, nu de la specialişti. Simplu, pe înţelesul oamenilor care nu au noţiuni ştiinţifice”, au scris cei mai mulţi dintre români pe reţelele de socializare.

Campania de vaccinare a început în România

Deși campania de vaccinare împotriva COVID-19 a început de câteva zile, în România, autorităţile române nu au reuşit să transmită un mesaj ferm şi vizibil referitor la aceasta. În pofida unor ieşiri în spaţiul public, oamenii care locuiesc în mediul rural nu par să înţeleagă ce înseamnă a te vaccina împotriva COVID-19. Din aceste considerente, foarte multe persoane şi-au exprimat reticienta pentru a efectua un vaccin.

Totuşi, până la această oră, în România s-au vaccinat peste 13.000 de persoane. Vorbim despre personalul medical care lucrează în prima linie.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ