spot_imgspot_img
14.7 C
Vaslui
30-sept.-2023

Filiala CECCAR Bacau si-a inaugurat noul sediu

- Advertisement -

– sediul filialei a fost extins si modernizat, adaptat astfel functiei educationale pe care o are pentru cei 900 de membri ai ei – principala sala de cursuri si coferinte poarta numele economistului Ion Ionescu de la Brad.

Filiala Bacau a Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania (CECCAR) si-a inaugurat, miercuri, 29 decembrie, noul sediu in care s-a mutat de doi ani, dupa lucrari ample de extindere, prin care sediul a fost dotat cu sali de cursuri si de conferinte si noi birouri. Evenimentul a fost marcat prin prezenta, in Bacau, a presedintelui CECCAR, prof. univ. dr. Marin Toma, si a directorului executiv al acestui organism profesional, ec. Daniela Vulcan. Intre invitatii la eveniment s-au numarat prefectul Constantin Scripat, vicepresedintele Consiliului Judetean Dumitru Braneanu si administratorul public al Municipiului Bacau, Leonard Padureanu. De asemenea, au fost prezenti sefi de institutii, de banci si de organizatii din judetul Bacau, experti contabili si contabili autorizati si ziaristi.

Cea mai importanta dintre dotarile sediului Filialei CECCAR este sala de conferinte si de seminarii. Ea poarta numele ilustrului economist care s-a nascut si a trait o buna parte din viata in judetul Bacau, Ion Ionescu de la Brad. Una dintre functiile filialei bacauane a CECCAR este formarea si perfectionarea membrilor ei, prin stagii obligatorii de invatamint. Pentru aceasta, filiala dispune acum de o dotare materiala moderna. Investitia, inceputa sub mandatul fostului presedinte al filialei, Georgeta Cute, a fost dusa la bun sfirsit de directorul executiv al acesteia, Constantin Pastrav, in mandatul actualului presedinte in exercitiu, Marcel Bulinschi. “Este o realizare deosebita ca, in plina criza economica si financiara mondiala, sa se mai gaseasca organisme, institutii care, prin vointa membrilor, sa puna la punct asemenea obiective – a opinat Marin Toma. Evenimentul de la Bacau face parte dintr-o strategie pusa la punct de CECCAR in anul 2005, cu termen de finalizare in 2012. O strategie potrivit careia toate cele 42 de filiale din Romania sa ajunga la o imagine corespunzatoare fondului datorat profesionalismului expertilor contabili si contabililor autorizati membri. Un fond remarcabil, recunoscut la nivel mondial. Si in anii ’30 ai secolului trecut CECCAR a fost unul dintre cele mai puternice corpuri profesionale din Europa, dar si in prezent se afla la acelasi nivel, chiar pe plan mondial. La nivel european este apreciat, astazi, ca al doilea intre organismele similare, prin capacitatea sa de organizare si de administrare”.
Filialele CECCAR au devenit, intre altele, veritabile scoli de pregatire si perfectionare a profesionistilor din domeniu. Numai la Bacau, filiala are circa 900 de membri. Intrarea in rindurile ei se face dupa un stagiu de pregatire de trei ani, iar periodic profesionistii trec prin sesiuni de perfectionare. “Sediul filialei este ca o carte de vizita a ei – a apreciat Daniela Vulcan. De aceea, ii invit pe toti membrii filialei sa vina cu bucurie in aceasta sala, in acest sediu modern, unde vor gasi profesionisti de valoare, care ii vor indruma in activitatile zilnice. Aici, membrii filialei trebuie sa se simta, insa, ca la ei acasa. Le doresc tuturor sa simta ca sint adevarati profesionisti ai economiei romanesti si nu numai, ca aceasta profesie are ca baza un cod etic international, urmat de toti expertii contabili de pe mapamond, ca in activitate au un control de calitate care spune tuturor partilor interesate daca lucrarilor lor sint corecte conform normelor nationale si celor ale CECCAR. Ei vor avea o educatie activa pe toata perioada profesiei”.
Presedintele filialei Bacau a inminat, cu acest prilej, reprezentantilor de la virful conducerii , diplome de excelenta si plachete. Marin Toma si Daniel Vulcan au semnat, apoi, in Cartea de onoare a filialei, deschisa tot cu acest prilej. Un sobor de preoti a sfintit noul sediu, iar citeva formatii de artisti bacauani au completat evenimentul festiv cu un exceptional program de colinde, de datini de Anul Nou, de dansuri si cintece populare, care au incintat realmente asistenta.

ziaruldebacau.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.