FILMUL CU CELE MAI MARI ÎNCASĂRI DIN TOATE TIMPURILE: 2,8 MILIARDE DOLARI. „AVENGERS: ENDGAME”, DETRONAT ÎN WEEK-END

Suntem în 2021 și „Avatar” tocmai a detronat „Avengers: Endgame”, devenind din nou filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile.

Cum a  pierdut „Avengers: Endgame” în fața peliculei care a deținut anterior acest record?

Înainte de lansarea „Endgame” în aprilie 2019, revoluționara epopee SF a lui James Cameron a deținut corona la box-office cu suma de $2,7897 miliarde de dolari la nivel mondial. „Avengers: Endgame” a reușit să eclipseze această reușită, cu 2,7902 miliarde de dolari din vânzări de bilete în toată lumea.

Vineri, însă, „Avatar” a revenit în cinematografele din China și a obținut $3,5 milioane. După acest weekend, „Avatar” și-a revendicat coroana cu un total de 2,802 miliarde de dolari la box-office.

„Suntem mândri că am atins acest prag, dar eu și Jim suntem și mai încântați de faptul că filmul a revenit în cinematografe în aceste vremuri fără precedent și vrem să le mulțumim fanilor noștri chinezi pentru sprijinul acordat”, a spus producătorul Jon Landau. „Lucrăm din greu la următoarele filme Avatar și așteptăm cu nerăbdare să împărtășim continuarea acestei povești epice în anii următori”.

„Avatar” a avut premiera în decembrie 2009, într-o perioadă când biletele erau mult mai ieftine comparativ cu astăzi. În plus, filmul a avut o viață lungă în cinematografe: aproape 10 luni pe marele ecran.

Însă „Avengers: Endgame” avea să obțină în trei luni ce a reușit „Avatar” după mai multe relansări, datorită unei cereri fără precedent.

Re-relansarea „Avatar” în China vine în contextul în care țara experimentează o cerere uriașă la box-office, în timp ce se recuperează ușor, ușor, după pandemia de coronavirus.

Deja filme ca „Detective Chinatown 3” și „Hi, Mom” au acum status de blockbuster.

În schimb, în America de Nord, publicul nu s-a înghesuit încă la cinema, multe dintre săli sunt închise, iar vânzarile de bilete se mențin pe aceeași linie de plutire pentru că studiourile amână să-și lanseze cele mai așteptate producții.

Deși  „Avatar” a fost lansat de 20th Century Fox, Disney deține acum filmul, după fuziunea celor două companii. Iar Walt Disney Company se poate lăuda în acest moment cu 8 pelicule în top 10 filme cu cele mai mari încasări.

Pe trei se află „Titanic”( $2,47 miliarde), urmat de „Star Wars: The Force Awakens” ($2,068 miliarde) și „Avengers: Infinity War” ($2,048 miliarde).

https://www.filmnow.ro/stiri/filmul-cu-cele-mai-mari-incasari-din-toate-timpurile-28-miliarde-dolari-avengers-endgame-detronat-in-week-end-56597
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ