spot_img
19.8 C
Vaslui
18-iun.-2024
spot_img

Filmul teribilei crime de la malul mării: după ce și-a ucis prietena, criminala a pus la cale un plan diabolic pentru a-și ascunde fapta! (FOTO)

- Advertisement -

PLAN… Ies la iveală detalii tulburătoare în cazul adolescentei din Vaslui, ucisă cu sânge rece de prietena ei cea mai bună. Un coleg de-al acestora a auzit țipete din camera lor și a mers să vadă ce s-a întâmplat, însă nu i s-a deschis ușa. “Mi-a răspuns o voce care a spus «dorm!». Apoi, am plecat și nu am mai auzit nimic”, a povestit unul dintre colegii de muncă ai celor două fete. La scurt timp după ce a comis fapta, Loredana Atănăsoaie a pus la cale un plan pentru a-și ascunde urmele. Voia să inducă ideea că Alina a plecat spre Vaslui, dar s-a oprit în parc să fumeze și acolo ar fi fost omorâtă. După acest scenariu, în mintea ei, credea că nu va fi suspectată și va scăpa! A luat telefonul Alinei și i-a trimis un mesaj iubitului acesteia, în care a scris “vreau să ne despărțim. Nu mai suport vina că te-am înșelat. Găsește pe cineva mai bun”. A băgat-o pe prietena ei într-un geamantan și a plecat cu el pentru a scăpa de cadavru. Inițial, a vrut să vină la Vaslui, însă s-a răzgândit când taximetristul i-a spus că nu poate să efectueze o cursă atât de lungă. Atunci i-a spus să o lase într-un parc. Simțind că ceva nu e în regulă, iubitul Alinei i-a scris partenerei sale: “ce s-a întâmplat? De ce nu dormi”, iar apoi a sunat-o, însă nu i s-a răspuns la telefon. “De ce zici asta? Răspunde, te rog. Știu că nu sunt destul de bun, dar, na, e decizia ta”, a continuat să îi scrie tânărul. Criminala a continuat să scrie de pe telefonul Alinei: “Plec acasă. Am plecat deja. Mă opresc în parc să fumez o țigară și după iau un taxi până la gară. Ai grijă de tine, Sergiu”. Planul fetei era să-i ducă pe anchetatori pe o altă pistă, și anume, că Alina a plecat acasă, iar pe drum a fost omorâtă. “Nu am înțeles ce e cu tine. Ce s-a întâmplat? Ai zis că te culci. Te-ai certat cu Loredana?”, a insistat tânărul. Acesta a continuat să o sune, însă în zadar. Apropiații celor două fete spun că Loredana ar fi dezvoltat o antipatie față de Alina, pentru că fata nu i se alătura în escapadele amoroase de la malul mării. “Loredana a începuse să se destrăbăleze pe acolo, se considera superioară. Alina trebuia să îi păstreze aceste secrete, dar recent i-a spus că nu mai poate să i le ascundă atâta, pentru că era presată de iubitul ei (n.r. al Loredanei)”, a povestit Ionuț Ciobanu, fratele Alinei. Durerea este imensă în ambele familii, nimeni nu își poate explica ce a determinat-o pe Loredana să recurgă la o faptă atât de crudă, cu atât mai mult cu cât era prietenă cu Alina de la grădiniță. “Se mai certau, dar se împăcau, au stat și în chirie amândouă. Ce s-a întâmplat acolo nu pot să îmi dau seama. Nu știu, nu mai sunt bună de nimic”, a declarat mama Loredanei. Adolescenta a fost arestată preventiv pentru 30 zile și va fi judecată pentru săvârșirea infracțiunii de omor. În acest timp, familia Alinei se pregătește de înmormântare. Omul de afaceri Ionel Sandu continuă să fie alături de copilul său de suflet, făcând toate demersurile pentru ca Alina să fie înmormântată creștinește.

Loredana Atănăsoaie a fost audiată ieri, 7 august, timp de mai multe ore, de procurorii care încearcă să deslușească misterul uciderii Alinei Elena Ciobanu. Potrivit unor informații, criminala ar fi încercat să aducă trupul neînsuflețit al prietenei sale, cu taxiul, la Vaslui, însă șoferul nu a fost de acord cu o cursă atât de lungă, prin urmare Loredana s-a răzgândit și a cerut să fie dusă într-un parc din Mangalia, unde a deschis geamantanul, a scos-o pe victimă și a lăsat-o sub o bancă. Geamantanul l-a luat înapoi cu ea și l-a lăsat în camera în care fuseseră cazate. S-a asigurat că nu va fi bănuită de oribila faptă și i-a scris mai multe mesaje prietenului Alinei, inducând ideea că de la locul unde era cazată, a plecat în parc, urmând apoi să se întoarcă acasă, la Vaslui.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, despre inculpată: “o persoană speriată, care a dus lipsă de empatie în familie”

Gabriel Teliceanu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, a povestit filmul teribilei crime: “aseară (n.r. 6 august), la ora 22:00, am dispus reținerea unei persoane de sex feminin, în vârstă de 18 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de omor. Astăzi am formulat propunerea de arestare preventivă, s-a judecat și a fost admisă pe o perioadă de 30 zile. Ambele persoane, agresoarea și victima, erau prietene, se știau încă de la grădiniță și veniseră pe litoral să lucreze ca și cameriste.

Loredana Atănăsoaie

Pe fondul unui conflict care mocnea de mai mult timp, inculpata a înjunghiat-o pe victimă în zona cervicală și i-a produs decesul. Conviețuirea dintre ele devenise dificilă, motiv pentru care și victima intenționa să se mute din acea cameră, urma să plece acasă. Din ceea ne-a relatat inculpata, după ce a ucis-o, a pus-o într-o valiză, a coborât-o cu liftul, a chemat un taxi, a fost ajutată de un coleg care trecea întâmplător în zonă, a pus geanta de voiaj în portbagajul taxiului și, apoi, i-a cerut taximetristului să o lase în proximitatea parcului unde a și fost găsită victima. Nu este niciun element că acel coleg care a ajutat-o știa de conținutul valizei. Nu avem niciun dubiu cu privire la numărul de persoane care ar fi participat la săvârșirea infracțiunii, că vorbim de autor sau de complici, instigatori. Într-adevăr, a fost ajutată de taximetrist să care valiza, acesta a și întrebat-o ce se află în ea, pentru că era foarte grea, dar inculpata i-a spus că și-a cumpărat cărți de pe litoral. În camera de hotel în care s-a întâmplat infracțiunea a făcut cumva curat, dar nu în totalitate. Inculpata spune că de la momentul înjunghierii până la decesul efectiv ar fi trecut în jur de 30 minute, timp în care i s-a scurs sângele și din acest motiv nu ar fi curs sânge pe tot traseul pe care l-a avut până la banca din parc. Era într-o stare de tulburare, am observat o persoană speriată, care în copilărie a dus lipsă de empatie în familie”, a declarat Gabriel Teliceanu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Mărturiile iubitului Alinei: “Loredana mi-a spus că Alina nu mă iubește, că nu dă doi bani pe mine…”

Alina Ciobanu

Sergiu Rangu, iubitul Alinei, a povestit ultimele conversații și mesaje pe care le-a avut cu Alina. Acesta a spus că, deși fata îi spusese că se pune la somn, după două ore și jumătate a revenit spunându-i că vrea să se despartă de el. Tânărul este convins că mesajele respective i-au fost trimise de Loredana: “eu am vorbit cu Alina până la ora 2:00. Mi-a zis că vrea să se culce. Pe la 4:30 mi-a dat mesaj că vrea să se despartă de mine, că m-a înșelat. Când am văzut asta, mi-am dat seama că nu e ea. Am tot insistat să îi scriu și să o sun și, pe la 4:47, mi-a scris că pleacă acasă, că fumează o țigară pe o bancă și că așteaptă să vină taxiul. Mi-a scris <ai grijă, Sergiu!>. Când am văzut mesajele astea, am încercat din nou să o sun. Am văzut că nu răspunde și i-am dat mesaj colegei ei, Loredana, care mi-a zis că a plecat cu o geantă, dar nu știe unde. Am întrebat-o ce s-a întâmplat, că nu are cum să plece acasă doar cu o geantă. I-am zis să îmi dea un mesaj dacă se întoarce. Văzând că Alina tot nu răspunde, i-am dat un mesaj unui băiat de acolo. L-am rugat să se ducă să vadă ce s-a întâmplat, că Alina nu răspunde. Băiatul acela a tot sunat-o, iar apoi s-a dus la ușă la ele. Loredana mi-a dat mesaj că ce tot trimit atâția băieți la ușa ei, că ea de unde să știe cu cine umblă Alina. Am rugat-o să mă anunțe dacă dă, totuși, de ea. Pe la ora 8:00 i-am dat mesaj Loredanei și am întrebat-o dacă mai știe ceva de ea, mi-a spus că a venit în cameră, dar că a plecat repede, aproape că nici nu a simțit când a venit Alina și și-a lăsat telefonul. Am întrebat-o dacă sigur a plecat și mi-a trimis o poză cu ghiozdanul ei. Mi-a spus că telefonul îl are pe pat, dar e închis pentru că nu mai vrea să vorbească cu mine. Am întrebat-o de ce nu ar vrea, că ea nu ar face așa ceva… Mi-a spus că Alina nu mă iubește, că nu dă doi bani pe mine… Apoi am început să le dau mesaje colegelor ei, în speranța că aș mai putea afla ceva”, a povestit Sergiu Rangu.

Sergiu Rangu: “Loredana i-a spus de multe ori Alinei să mă înșele, cred că ea era geloasă pe relația noastră”

De asemenea, tânărul a povestit că știa de la iubita lui că cele două fete nu prea se mai înțelegeau în ultima perioadă: “Știu că Loredana se lua de Alina de la orice, ba că nu îi ducea și ei mâncarea, că Alina își lua doar pentru ea, ba că nu îi lua și ei tacâm… De la nimica toată se lua de Alina. Ea trebuia să vină pe 15 august, dar eu i-am zis să nu mai stea, să vină mai devreme, că îi era greu la muncă. Eu trebuia să plec în Germania, iar ea a zis că vine mai devreme. Eu i-am zis să se pornească de sâmbătă, ca să ajungă duminică, dar ea a zis că pleacă duminică, ajunge luni, stă o zi acasă și apoi se pornește la mine (n.r. în Republica Moldova). M-am tot gândit: de ce să îmi dea mesaj la 4:30 că vrea să ne despărțim? Alina nu avea parolă la telefon, cred că Loredana i-a deschis telefonul și a scris. Alina scria corect, punea virgule, iar mesajele de acum nu erau scrise așa. Simțeam că s-a întâmplat ceva, dar nu m-am gândit absolut deloc că nu mai e în viață. Am văzut la știri că ea a declarat că a omorât-o din cauza mea, că mă înșela. Dar ce treabă are asta? Eu o știu destul de bine pe Alina, nu cred că mi-ar fi făcut așa ceva. Loredana i-a spus de multe ori Alinei să mă înșele, cred că ea era geloasă pe relația noastră. Ea avusese înainte o relație cu un băiat care o bătea, se comporta urât cu ea. Ea era geloasă că Alinei îi era bine, era fericită, eu nu mă comportam urât cu ea. Cred că a fost invidioasă, a încercat să ne despartă, că îi spunea tot felul de lucruri”, a povestit iubitul Alinei Ciobanu.

Fratele Alinei: “Loredana era învidioasă că Alina nu se lua după ea, avea un iubit cuminte, îi tot spunea să meargă cu ea în oraș și nu voia”

Ionuț Ciobanu, fratele victimei

Și fratele Alinei crede că Loredana a comis fapta din invidie: “ele s-au înțeles mereu bine, doar că în ultima perioadă aveau neînțelegeri. Loredana începuse să se destrăbăleze pe acolo, se considera superioară. Alina trebuia să îi păstreze aceste secrete, dar recent i-a spus că nu mai poate să i le ascundă atâta, pentru că era presată de iubitul ei (n.r. al Loredanei). Loredana era invidioasă că Alina nu se lua după ea, avea un iubit cuminte, îi tot spunea să meargă cu ea în oraș și nu voia. Nu o credeam capabilă să facă așa ceva. Neînțelegerile dintre ele erau minore, nu trebuia să se ajungă la așa ceva. Sora mea a mers să lucreze la mare pentru că avea nevoie de bani. Își dorea ca, după liceu, să urmeze o facultate. Voia să se facă polițistă. Avea note foarte bune la școală, era o fată responsabilă. Și acasă era foarte harnică, spăla, făcea de mâncare. Ultima dată am rămas fără bani și ea m-a ajutat cu bani, ca să plec la muncă. Toată familia noastră a avut o viață grea”, a povestit Ionuț Ciobanu.

Mama victimei: “Loredana a luat-o la Constanța. Mi-a spus că s-a certat o dată cu ea și nu a mai lăsat-o să intre în cameră”

mama Alinei Ciobanu

Mama Alinei nu știe foarte multe despre relația celor două prietene, însă a povestit că Loredana este cea care a insistat ca fata să meargă cu ea la mare: “este o mare durere în sufletul meu. Ultima oară când am vorbit cu Alina a fost de ziua mea, joi – 3 august, mi-a spus că vine acasă și o așteptam. Loredana a luat-o la Constanța. Alina mi-a spus că s-a certat o dată cu ea și nu a mai lăsat-o să intre în cameră. Așa a vrut ea, că avea relații cu patronul de acolo. Nu știu ce a avut în cap de a făcut așa ceva. Nu părea să fie capabilă de un astfel de gest. Avea invidie pe Alina, că vorbea cu un băiat”, a declarat mama Alinei Ciobanu.

Diriginta celor două fete: “Loredana părea ușor de influențat, în schimb, Alina, nu”

Cele două fete învățau la Liceul “Ștefan Procopiu” Vaslui și erau colege de clasă. Diriginta acestora a povestit că adolescentele erau prietene bune și niciodată nu au făcut probleme la școală: “erau prietene de nedespărțit, dar erau foarte diferite. Alina era extrovertită, o fată veselă, plină de viață. Loredana era o fată introvertită, retrasă, liniștită. Niciuna nu a făcut probleme din punct de vedere disciplinar, nu lipseau de la școală, aveau rezultate bune la învățătură. Nu le-am auzit niciodată certându-se. Loredana nu mi-a lăsat niciodată impresia că ar putea să fie capabilă de o asemenea faptă. În ultima săptămână de școală, mi-au spus că vor să plece la muncă în Mangalia. Le-am urat succes, le-am spus să aibă grijă de ele și să ne revedem cu bine la toamnă. De ieri, de când am aflat ce s-a întâmplat, stau și mă gândesc cum a crezut Loredana că asta ar fi ultima soluție să rezolve o problemă. Este de neînțeles. A dat dovadă de un sadism incredibil, nu aș crede că a acționat singură. Cred că a mai fost cineva în spate. Loredana părea ușor de influențat, în schimb, Alina, nu”, a declarat profesoara Elena Calu.

Mama criminalei: “suntem terminați. A nenorocit două familii, copila asta. Doamne!”

Petronela Săndulachi, mama fetei care a ucis-o pe Alina

Mama Loredanei este șocată de ceea ce a putut să facă fiica ei. Aceasta a declarat că știa de certurile celor două fete, dar niciodată nu și-a închipuit că se va ajunge până la o crimă: “nu știu ce s-a întâmplat. Alina a fost și acasă la mine, au crescut împreună de mititele, nu știu ce s-a întâmplat acolo, nu pot să-mi dau seama de ce a făcut asta. Sunt terminată, nu mai pot! Se mai certau, dar se împăcau, au stat și în chirie amândouă. Nu știu, nu mai sunt bună de nimic. Loredana nu era violentă, din contră, se înțelegea bine cu Alina, învățau amândouă, stăteau în aceeași bancă. Știu că s-au certat, se schimbaseră la muncă, ca să nu se mai întâlnească, una era de dimineață, cealaltă era după-amiaza. Ce s-a întâmplat acolo nu pot să îmi dau seama. Ieri (n.r. duminică, 6 august) am vorbit cu dânsa (n.r. Loredana, fiica sa), a spus că a căzut pe scări. Săraca și dânsa (n.r. mama Alinei), suntem terminați. A nenorocit două familii, copila asta. Doamne!”, a declarat Petronela Săndulachi, mama fetei care a ucis-o pe Alina.

Afaceristul Ionel Sandu se va ocupa de înmormântarea Alinei

Ionel Sandu

Omul de afaceri Ionel Sandu continuă să fie alături de Alina, copilul lui de suflet. A susținut-o financiar pe parcursul a trei ani de liceu, își dorea să facă acest lucru până termina facultatea, însă, din păcate, viața ei a luat o altă întorsătură. “Suntem consternați, pentru că Alina era copilul de suflet al nostru, al firmei Radical. Nu ne-a dezamăgit niciodată, nu am auzit niciodată lucruri urâte despre ea. În fiecare lună în care venea la noi pentru a lua bănuții aveam o discuție părintească, îi spuneam să se ferească de droguri, de proxeneți, pentru că era un copil vulnerabil. Drept mulțumire, în fiecare an îmi arăta carnetul cu note. Își dorea să aibă bănuții ei, să aibă familie, copii, pe care să îi crească altfel decât a crescut ea”, a declarat omul de afaceri. Ieri dimineață, acesta a ajutat familia îndoliată cu o sumă de bani și a contactat o firmă de pompe funebre pentru a trimite o mașină la Mangalia să o aducă pe Alina acasă. Familia tinerei ucise vrea ca aceasta să fie înmormântată la biserica din Buda, în rochie de mireasă.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

12 COMENTARII

 1. De cand cu Sandu .. incepe sa ma dezguste VRN … si vad ca nu sunt singurul… ei prefera vad sa ia mormanul de bani acum de la sandu.. si sa ramana fara cititori…
  VRN am inteles ca tot o dati cu sandu … dar la o crima de genu unde vorbeste toata romania .. voi nu detaliati.. nuy dati nimic ce a aparut azi in presa .. gen mesajele de la ala si cu imaginiile de pe camerele video din parc… maine parca vad articol cu astea.. 2 randuri .. si restu 3 pagini cum sandu a pupato in pzd pe aia si i-a dat acatiste la biserica …
  Presa ar trebui sa fie presa.. dar se pare ca unii sunt vanduti de mult timp ….

  • Ce oameni de rahat sunteti, unii … de unde stii tu ca are nevoie Sandu de publicitatea VRN? Faptul ca ajuta niste oameni e un lucru bun, ca ti se pare tie ca-l vezi prea des, asta-i altceva, daca o sa candideze, nu-l vota, e simplu.
   Toata lumea cu bani care vrea publicitate poate sa plateasca pentru asta, care-i problema?

 2. Felicitari dl Sandu pentru gestul pe care il faceti ! Mai rar oameni ca dumneavoastra sa ajutati pe cei nevoiasi.
  Incercati sa gasiti alt copil necajit care invata bine si are nevoie de sprijin financiar. Mult succes si in afaceri, iar daca o sa candidati la primarie toti oamenii nevoiasi va vor vota.

 3. Da… afaceristul p.l.i mele, urmează sa candideze la vreo funcție de primar pe la Vaslui sau de la ce tot o su..ti cu el prin fiecare articol? Fata de prost are, funcție ii mai trebuie

  • E vorba ca omu ajuta o familie. Dar se pare ca nici asa nu e bine pentru unii carcotasi. Cati oameni ai ajutat la viata ta ? Ai sustinut pe vreo cineva cu bani in fiecare luna pentru a-si termina studiile chiar daca nu il cunosti ? Bine ca stiti sa vorbiti de rau, sfintilor care va vedeti ! Ca o fapta buna nu ati face. Numai de aratat cu degetul. Dar din cuvintele pe care le scoti se cunoaste cata inteligenta n-ai. Stii cum ai putea sa faci un bine ? Sa incetezi sa mai respiri ca oricum o faci degeaba, pisane-am pe mormantu tau de bou care esti.

   • Nici cu ” inteligenta” ta nu ne este rușine!!
    „pisane-am” se scrie „pisa-ne-am” ( ne-am pisa)
    Te crezi prea inteligent dar nu ești!!

    • Fix asta era problema. Acu putem sa dormim linistiti ca stim sa scriem corect si empatie p**a. Ai inteles mai mult de o gramada din tot comentariul ala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.