spot_img
27.5 C
Vaslui
14-iul.-2024
spot_img

Final apoteotic în scandalul Centrului de Excelență. Olimpicii bârlădeni pleacă, în sfârșit, în tabără! (DOCUMENT)

- Advertisement -
NEBUNIE… Boroș persistă în minciună, în timp ce Gabriela Plăcintă îl contrazice cu probe indubitabile, cum este documentul din facsimil

FINAL CU MINCIUNI… Primarul Dumitru Boroș susține în continuare că el a avut inițiativa să dea cei 60.000 de lei de la bugetul local pentru Tabăra „Excelența 2023” care se va organiza la Gura Humorului, peste trei zile. Edilul a uitat că ziarul Vremea Nouă a prezentat dovadă, un document din 9 ianuarie 2023, emis de Centrul de Excelență Vaslui pentru Primăria Bârlad, prin care este solicitată expres suma de 160.000 de lei, sumă din care 50.000 de lei au fost repartizați la tabără! Pentru că, într-un final, banii au ajuns la Centrul de Excelență Vaslui pentru cei 15 elevi olimpici bârlădeni, Gabriela Plăcintă, șefa instituției, i-a făcut primarului o propunere: „Invit pe domnul primar Dumitru Boroș la înțelepciune, calm și echilibru. Bârlădenii traversează o perioadă extrem de dificilă! Haideți să îi reprezentăm așa cum se cuvine!”

Vremea Nouă vă prezintă în exclusivitate și anexa adresei din 09.01.a.c., prin care Centrul de Excelență explică pentru ce va folosi banii! După cum se observă din document, în al doilea capitol din anexă este prevăzută „Tabăra de studii”, din perioada iulie-august 2023, care costa fix 60.000 de lei, sumă cerută de Centrul de Excelență pentru tabăra de la Gura Humorului! Lucru pe care primarul Boroș îl neagă și spune că el a propus să fie dați acești bani! Afirmația a fost făcută de primar în conferința de presă de ieri, dorindu-și ca în acest scandal, el să aibă ultimul cuvânt. «În legătură cu Centrul de Excelență, pentru care a curs cerneală și probabil va mai curge, dar poate astăzi voi fi mai înțeles. Atunci când s-a aprobat bugetul local la nivel de Primărie, pentru Centrul de Excelență cu care în trecut am avut o colaborare foarte bună, cu doamna Nușa Dumitriu, până la comisii se discutase de o sumă de 100.000 de lei. În ședința ordinară, am mai suplimentat cu încă 60.000 de lei pentru Centrul de Excelență Vaslui. Drept mărturie stă Procesul Verbal de la ședința din luna februarie (sic!), unde în sumă am mai adăugat încă 60.000 de lei, pentru Centrul de Excelență de la Bârlad! A fost cerut la sedința de comisie și până la aprobarea în plen am zis „domnilor, haideți să facem un efort pentru copiii noștri” și am mai dat 60.000 de lei pe lângă cei 100.000 de lei. În ședința respectivă de buget, această sumă de 160.000 de lei pentru Centrul de Excelență a fost votată de 12 consilieri , un consilier nu a participat (d-na Plăcintă), care nu a votat nici bugetul local în ansamblu, ca și alți consilieri PSD (Vasilache, Filip, Bogdan, Leonte, Răducanu și Huiban), precum și consilierul independent Bogdan Sârbu, care nici el nu a votat. Dacă nu votam această sumă, 160.000 de lei, acest Centru de Excelență de la Bârlad nu mai exista! Din câte m-am informat, s-a plătit o sumă în martie, una în aprilie și urma să plătim și acuma, dar din punct de vedere legal nu așa se funcționează!», a spus primarul Boroș, spunând continuu că este vorba doar de o chestiune politică, nu de o manevră a lui să saboteze plecarea copiilor olimpici din Bârlad în Tabăra de creație „Excelența 2023”. Din păcate, ceea ce prezintă Centrul de Excelență Vaslui, actele respective și anexa la ele, dovedește clar că primarul minte întruna, vorba Gabrielei Plăcintă, „după cum respiră”!

Răspunsul lui Plăcintă, după ce Boroș, în sfârșit, a virat banii pentru tabăra olimpicilor

Răspunsul Gabrielei Plăcintă este unul care pune punct divergenței create, mai ales că s-a demonstrat clar în articolul din 12 iulie, că afirmațiile primarului Boroș sunt calomnioase, referitor la finanțarea taberei de vară a Centrului Județean de Excelență Vaslui. Iată ce spune aceasta după conferința de presă a lui Boroș: „Subiectul finanțării Centrului Județean de Excelenta Vaslui este unul închis în acest moment. Lucrurile au fost prezentate cu argumente necontestabile în spațiul public de către Centrul Județean de Excelență Vaslui și relatate în mod obiectiv și profesionist de către mass media locală. Regret profund că s-a ajuns în situația de blocaj instituțional prezentată de către noi în data de 7 Iulie pe toate canalele de comunicare. A fost un semnal de alarmă că anumite lucruri nu funcționează corespunzător la nivelul Primăriei municipiului Bârlad. Invit pe domnul primar Dumitru Boroș la înțelepciune, calm și echilibru. Bârlădenii traversează o perioadă extrem de dificilă! Haideți să îi reprezentăm așa cum se cuvine!”

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

    • Iar ai aparut dihanie metamorfozata din Nikanor, Nijnor, John samd in NaDeia pomana de la Red Bull! Esti acelasi lingau si pupator de cwururi de tractorsit de la Banca asa ca nu incerca sa te mai ascunzi! Si spala-te pe dinti ca esti plin de cat rahat ai mancat!

  1. Trebuie sa fii prea prost, prea dobitiac să crezi în manipulările, dezinformările, și minciunile ordinare emisie de această fițuică care face niște jocuri politice,de.o Ordinarie ordinară rară…

  2. De ce doar olimpicii inscrisi la centrul de excelenta ar trebui premiati ?Poate sunt olimpici cu premii(locul 1-3 si mentiune) care nu sunt la centrul mai sus mentionat ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.