spot_img
23.5 C
Vaslui
14-iul.-2024
spot_img

Final de an foarte bun, la Primãria Husi!

- Advertisement -

MÂNDRIE Ieri, executivul, într-o conferintã de presã, a fãcut publice detaliile a douã noi proiecte ce vor contribui substantial (alãturi de mult asteptata “mare sfaltare”, dar si implementarea unui sistem de supraveghere video în tot municipiul), la mordernizarea “urbei dintre vii”: crearea unui parc nou, dar si punerea bazelor unui centrul consultativ, în fostul sediu al Ambulatoriului de Specialitate. Bani sunt! Nu degeaba a venit în octombrie la Husi ministrul Elena Udrea, care a semnat, în prezenta celor de la ADR “Nord Est”, contractul de finantare a Husului cu fabuloasa sumã de 11 milioane de euro!

EVOLUTIE “Este o mare satisfactie pentru mine sã vãd cã tot ceea ce am spus, începe sã se vadã, începe sã prindã contur. Credeti-mã, cã aveam uneori impresia, tot promitând cã vom face parcuri, cã vom asfalta, cã vom face un centru consultativ, aveam impresia cã vorbesc fãrã rost sau cã…vorbesc SF-uri. Sincer, mi se pãrea cã nu se mai realizeazã odatã. Si acum, când deja am început sã lucrãm la proiectele propriu-zise si putin mai este pânã se vor concretiza, trãiesc un sentiment de satisfacie si bucurie”, a spus primarul Ioan Ciupilan, la începutul conferintei de presã. Alãturi de el, toatã echipa formatã din angajati ai Primãriei, care au muncit serios la reusita acestor proiecte, si-a fãcut si de aceastã datã datoria, prezentând proiectele în detaliu. “Creare Parc Nou în Municipiul Husi’’ este un proiect care are ca termen de implementare 14 luni. Se doreste dezvoltarea durabilã a mediului urban, mãrirea spatiilor de petrecere a timpului liber, îmbunãtãtirea conditiilor de mediu si îmbunãtãtirea sãnãtãtii populatiei. Proiectul privind ,,Crearea unui centru consultativ pentru cetãtenii din Husi’’ are ca scop regenerarea urbanã a zonei prin reabilitarea clãdirii fostului Ambulatoriu si modernizarea acesteia în vederea schimbãrii destinatiei în Centru Consultativ pentru cetãteni. Se doreste ca prin realizarea proiectului sã creascã atractivitatea municipiului Husi si integrarea acestuia în marea familie a oraselor europene, în vederea sustinerii elementelor cheie de coeziune socialã”, au precizat angajatii Primãriei. Lor, primarul le-a multumit în mod special pentru toatã munca depusa.

“Noul parc va fi în zona industrialã”

BENEFICIARI Dacã centrul consultativ, spun alesii, va avea un rol important în eficientizarea actului de administrare localã sI va apropia cât mai mult relatia dintre cetãtean si institutia Primãriei, crearea unui nou parc în Husi vine sã facã o bucurie specialã celor care si-au dorit mai mult verde, mai mult spatiu cu flori în orasul lor. “Noul parc va fi în zona industrialã, o zonã pe care vrem sã o revitalizãm, sã o înfrumusetãm. Si chiar dacã în proiect se estimeazã cã pe lunã vor fi în jur de 1000 de huseni în acel parc, eu vã spun cã vor fi în jur de 5000, fãrã probleme. Oamenii sunt dornici sã iasã la aer, la o plimbare, într-un spatiu verde”, a mai spus Ciupilan.

Primarul Ciupilan nu a uitat-o pe Elena Udrea!

RECUNOSTINTÃ Dar chiar si asa, cu toate aceste vesti bune, primarul Husului s-a vãzut nevoit sã facã o remarcã amuzantã, cu o usoarã nuantã de… apropo: “Vãd însã cã în salã nu suntem prea multi. Dar nu mã mir. Când a venit doamna ministru, sala a fost plinã. Acum suntem mai putini… Normal, doamna Udrea e o prezentã deosebitã, care a interesat pe foarte multi, mai ales cã a venit sã aducã la Husi si o grãmadã de bani, nu mai putin de 11 milioane de euro”, a tinut sã puncteze alesul Husului.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

11 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.