spot_img
0.3 C
Vaslui
06-dec.-2024
spot_img

Finalist in concursul “Norvegienii au talent”, Bogdan Ota va concerta, in premiera, in Bacau

- Advertisement -

Pianistul si compozitorul român Bogdan Ota, cistigatorul locului secund al emisiunii concurs “Norvegienii au talent” 2011, va concerta in data de 4 mai 2012, de la ora 21.00, in clubul bacauan Crimson Music Live. Evenimentul “Piano Concerto by Candel Lights” face parte dintr-un mini turneu pentru oamenii sai dragi, de acasa, Bacaul fiind orasul in care artistul in virsta de 33 de ani isi are domiciul stabil din 2005, dupa ce s-a casatorit cu o bacauanca. “Este primul concert in Bacau, l-am gindit pentru prieteni, familie si toti cei care vor avea placerea sa fie acolo. Voi interpreta compozitii proprii pentru pian si orchestra. Va fi o atmosfera speciala, vor fi foarte multe luminari aprinse”, a spus pianistul român, pe care in toamna anului 2011 au venit sa-l asculte la Bucuresti 30.000 de oameni, iar la Mangalia, 22.000. Povestea sa de viata este legata de Bacau si printr-un proiect muzical, trupa de rock simfonic “Neuroleptica”, derulat in perioada 2008 – 2010 cu un grup de sase prieteni bacauani, solisti si intrumentisti. Ca multe alte initiative de pe tarim românesc si acest proiect s-a dizolvat in fata numeroaselor piedici puse entuziasmului sau de inertia româneasca. “In doi ani nu am reusit sa sustinem decit doua concerte, in The Stage si in Subway. Lucrurile nu reuseau sa se lege, nu stiu de ce”, rezuma astazi, cu diplomatie, artistul Bogdan Ota.

“Ma simt astazi apreciat de foarte multi oameni”

Succesul obtinut in urma participarii la emisunea norvegiana i-au adus vizibilitatea necesara ca talentul sau sa fie in sfirsit recunoscut. Din 2011, artistul este manageriat de Sony Music Day 1 Entertainment, din Norvegia, si isi desfasoara in principal in activitatea in Marea Britanie, unde lucreaza pentru primul sau album si unde a fost sutine numeroase concerte. “Doresc sa fac inregistrarile la Londra, unde sint conditiile pe care mi le doresc, dar cu artisti români. Colaborez foarte bine cu dirijorul Tiberiu Soare, de la Bucuresti”, a punctat artistul. Bogdan Ota spune ca abia acum se simte apreciat si ca poate in sfirsit sa traiasca din muzica, adevarata sa pasiune. “Ma simt astazi apreciat de foarte multi oameni, din România, si din strainatate, din toate clasele sociale, de orice pregatire muzicala, ceea ce demonstreaza ca muzica mea este comerciala, ca are adica o mare adresabilitate. Nu am cautat sa compun muzica pentru elitisti. Nu ma compar cu niciun alt pianist, imi compun singur muzica pe care o cint, sint ferm convins ca am locul meu. Am stilul propriu. Am imbinat studiile din muzica clasica, cu elemente moderne. Ma inspira viata mea si a celor din jurul meu, uneori simt ca si cum mi-as face coloana sonora la propriile vise. Oamenii vin la mine dupa concert si imi spun ca i-am facut sa plinga, ca reusesc sa vibreze foarte repede la muzica mea. Asta imi da satisfactie si putere sa merg mai departe”, a martuirisit artistul Bogdan Ota. Pe 21 aprilie, el va sustine un concert in aer liber in centrul istoric din orasul natal Botosani, pe 18 mai va concerta la Suceava, pe 23 mai este asteptat sa sustina un nou recital in orasul Frinton on Sea, din vecinatatea Londrei, pe 25 mai va fi la Arad, in 26 mai este invitat la Ambasada României din Londra iar pe 28 si 29 mai va reveni in România, pentru a sustine cuncerte in Cluj.

A scris coloana sonora a unui scurt metraj

Pianistul spune ca al de-al doilea deziderat al sau, dupa realizarea unui prim album, este colaborarea cu producatorii de film. In august 2011, Bogdan Ota a scris coloana sonora a scurt metrajului “Sirenen” produs de televiziunea nationala norvegiana NRK si Universitatea Nationala de Teatru si Film. “Imi doresc sa continui sa traiesc din muzica proprie si sa intru si mai mult in muzica de film, in anii in care vor urma, este un lucru pe care mi l-au spus si cei care mi-au auzit compozitiile”, a mai spus artistul român.

Povestea lui, povestea noastra

Povestea lui Bogdan Ota este povestea miilor de tineri români talentati si muncitori, fortati sa paraseasca România si un sistem in care valoarea este marginalizata iar studiile nu-ti asigura si un loc de munca. Desi este absolvent al Universitatea de Arte “George Enescu”, din Iasi, specializarea Pian a Facultatii de Interpretare Instrumentala, unde a intrat primul, cu bursa de merit, pina a-si vedea visul implinit, a trai din muzica, adevarata sa pasiune, a fost nevoit sa lucreze in numeroase domenii de activitate, pentru a-si cistiga o existenta decenta. Sansa sa nu a venit insa, nici mai tirziu, din România, ci din Norvegia.

www.ziaruldebacau.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.