spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
30-mai-2024

Finalizarea lucrărilor la termen pentru Varianta de Ocolire a Bârladului, sub semnul întrebării! (VIDEO)

- Advertisement -
GREU… Varianta Ocolitoare a Bârladului ar trebui să fie gata în luna decembrie, dar șansele sunt minime!

NOUTĂȚI… Varianta de Ocolire a Bârladului este extrem de importantă pentru zona de nord – est. „Probabil A7 va fi gata până la Focșani înainte de VO Bârlad, dar până vom avea Autostradă sau Drum Expres de la Focșani spre Podul Brăila – Jijila vom continua să mergem spre litoral pe DN24, adică prin Bârlad. VO Bârlad ne va salva câteva zeci de minute de trafic urban în momentul în care va fi finalizată, prin urmare deservește direct toate județele de la nord-est (Vaslui, Iași, Botoșani)”, a precizat Ștefan Liviu Stanciu. Acesta a mai spus că este încă rezervat în privința deschiderii VO Bârlad în iarna acestui an. „Cel mai probabil vom putea circula pe acest drum începând cu 2024”, a menționat Ștefan Liviu Stanciu.


(Filmare realizată de Ștefan Liviu Stanciu)

Constatările ieșeanului care execută cu drona personală filmări pentru a vedea cum decurg lucrările la VO a Bârladului, sunt confirmate și de Concelex, societatea de construcții care execută, de aproape 2 ani, această lucrare atât de necesară bârlădenilor și nu numai! După cum se observă din imaginile surprinse de Ștefan Liviu Stanciu, de pe 24 mai a.c, până pe 11 iulie a.c, s-au construit structuri noi, s-a turnat emulsie bituminoasă pe câteva segmente, s-a pus chiar asfalt nou în unele locuri, terasamente suplimentare, decopertări noi, iar viaductul de la nord are chiar și grinzile ridicate. Dar chiar și așa, Concelex SRL mai are mult de muncă. Varianta de Ocolire va reduce de la 20-30 de minute tranzitul orașului Bârlad la vreo 7-10 minute, iar pentru localnici va scoate cam tot traficul greu în afara localității. Dar mai avem de așteptat. Acum puteți vedea pe site-ul ziarului nostru un film din drona lui Ștefan Liviu Stanciu, unde puteți remarca exact cum stau lucrările la Varianta Ocolitoare a Bârladului!

Și Concelex începe să ezite că va finaliza VO a Bârladului în decembrie !

„Continuăm să menținem ridicate calitatea și eficiența lucrărilor executate. Vă vom ține la curent cu evoluția lucrărilor și cu fotografii de la fața locului”, au precizat cei din Concelex care execută lucrarea. Muncitorii lucrează aproape non stop, pentru că din spate nu-i mână decât dorința de a respecta termenele de execuție! Da această lucrare a stagnat vreo 2 ani… din cauza constructorului inițial, care a fost îndepărtat de la lucrare și a primit Concelex aprobarea de execuție. Iată ce lucrări sunt în curs de realizare în perioada iulie 2023:

Km. 0+140 – Km. – 0+280: Terasamente – Umpluturi cu pământ (Rampa R1 pasaj CF Km. 0+405) și umpluturi cu balast în zona activă Culee C1; Pasaj CF Km. 0+405: Execuție grindă de rezemare placă de racordare culee C2; Betonare antretoaze; Finalizare sfert de con culee C2; Pod Bârlad Km.1+630: Montare console și cofrare placă de suprabetonare deschiderea 2; Km. 2+700 – Km. 3+860: Așternere, nivelare și profilare agregate naturale 0 – 22,4 mm pentru execuția stratului superior de fundație din agregate naturale stabilizate cu lianți hidraulici; Km. 2+630 – Km. 3+750: Suprastructura drum – Execuție strat fundație din balast 0-22,4 mm stabilizat cu lianți hidraulici; Pasaj Km. 5 + 305: Culee C1 – Armare elevație; Cofrare și betonare elevatie etapa 1 Culee C2 – Decofrare radier; Km. 5 +500: Aprovizionare în depozit material granular pentru execuția piloților de îndesare; Executie platforme de lucru pentru instalație VIBROCAT; Execuție piloți de îndesare; Km. 5+640 – Km. 5+700: Eliberare amplasament pentru execuția lucrărilor; Km. 6+200 – Km. 6+440: Terasamente – Umpluturi cu pământ; Pasaj CF Km. 6+705: Aprovizionare armatură pentru placa de suprabetonare; Pod Bârlad Km. 7+690: Amenajare albie râu – Saltele de gabioane; Podeț D5 Km. 8+640: Umpluturi cu pământ; Pod Simila Km. 9+067: Montare console pentru cofrare placa de suprabetonare.

Varianta Ocolitoare Bârlad are o lungime de 11,28 Km, iar lucrările sunt prevăzute să fie încheiate la 1 Decembrie din acest an. Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în august 2020, iar în luna noiembrie a anului trecut stadiul fizic ajunsese de 44,25% (cel financiar la 46,20%). După aproape doi ani de zile de blocaj pe acest șantier (2021-2022), începând din luna august 2022, firma Concelex a preluat șantierul. Proiectul prevede realizarea a 4 poduri, 3 pasaje, 4 intersecții, 24 de podețe și două parcări de scurtă durată.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

11 COMENTARII

 1. Citind, așa dintr-o suflare, comentariile acestor așa zisi bârlădeni, tot dintre.o suflare realizezi că sunt multe satane, că mai sunt, multe Satane, jigodii nenorocite, oameni de nimic, suflete obsedate, suflete pierdute,care,din ură și interese, mari interese,o grijă au,una singură, să facă tot posibilul,ca această minune, Varianta Ocolitoare, să nu se termene la termen, dacă a.ar putea, niciodată.Ca așa.s Satanele,că așa.s Jigodiile obsedate, suflete pierdute,, alde cârpă în cur, fără Dumnezeu… Impostorii malefici de.o Ordinarie ordinară,cum greu măi găsești.. Ptiuuuuuuu, satanelor nenorocite, fără nici un Dumnezeu..

 2. Lasă că nu le trebuie barladenilor ,ei sunt deja obișnuiți să își rupă gâtul prin gropi,să înoate in apa și nămol la prima ploaie.Dar trăiască primarul că e bun și face de toate.

 3. SOLOMON CITY a dat interzis celor de la Inspectoratul de Constructii pe santier , sa nu cumva sa strice bunele relatii de colaborare ( insusire de foloase mai putin cuvenite) . Prin PRETINU sau fost inspector asigura din resursele statului Material de Constructii la umpluturile de pamant .

  • Pai normal ca PRIETENAS , ca se lauda ca din toamna cu ajutorul lui , il repune pe functie .Dupa ce o sa – castige – procesele pe care le are pe rol .

  • Voi astia de la ISC nu aveti de facut treaba? In timpul serviciului nu se comentează si se citesc ziare. Fostul sef nu are de luat niste mita de la mafioti sau poate se duce in pauza la apartamentul primit ca folos necuvenit ?Mare atentie ca IP unui calculator se afla usor si o sesizare o sa va linisteasca funduletul.

  • Esti intr-o mare eroare! Cel care a dat interzis celor de ISC pe santiere este Ciuca, care a zis ca nu conteza calitatea ci doar faptul ca trebuiesc cheltuiti banii europeni!

 4. La centura asta…….ocolitoare…..și kurvoaicele….. o sa dea faliment ..bă. și o sa moara de foame….. panaramele….. ca e făcută și asta la șto……. banii sa curgă…. ca cirk și katerinka ……. fac restu bagatorilor de seama ….. din kolonia România. …..

  • Pentru ca centura in regim de drum expres va face parte din drumul expres Tisita-Albita si va trece prin cealalta parte a orasului, pe deal pe la Ciocani.

 5. Ba manglitori de șantier de mina a 7 a ba poate dați în folosință varianta asta prin anul 8765 cind se muta jumătate de planeta pe marte ba… . Ca cu voi România e în urma cu 888888 ani fata de restul lumii…… o katerinka de varianta o sa turnați….. ca după 1 an … o sa arate ca drumurile din Ucraina din război.. ……

 6. Eu cred ca fac varianta asta ocolitoare doar ca sa nu mai vada si altii, de prin alte parti, cat se fura in Barlad. Lucru imposibil de ignorat, data fiind starea deplorabila a orasului. Numai ca… nu se pot abtine sa nu fure si la lucrarile de la varianta ocolitoare 🙂 Asa ca va fi gata la pastele cailor. Iar daca va fi gata vreodata, in cateva luni de la inaugurare va fi plina de gropi. La fel ca Barladul. Pariem?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.