spot_img
17.4 C
Vaslui
17-iun.-2024
spot_img

Finanțare europeană pentru digitalizarea IMM-urilor din județ!

- Advertisement -

OPORTUNITATE… Un nou apel de proiecte ce are ca obiectiv digitalizarea IMM-urilor, a fost lansat zilele trecute, în cadrul programului Regional Nord-Est din care face parte și județul nostru. Prin acest apel -pilot, IMM-urile, atât din mediul rural cât și urban, care propun realizarea de investiții pentru sprijinirea utilizării de instrumente, echipamente și servicii digitale în județele Regiunii Nord-Est (Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui) pot beneficia de finanțare cuprinsă între 15.000 euro și 100.000 euro. Cererile de finanțare se vor putea depune în perioada: 1 octombrie 2023 – 30 noiembrie 2023.

În cadrul Programului Regional Nord-Est 2021-2027, s-a lansat apelul „Transformarea digitală a IMM-urilor”, un apel-pilot care deschide seria finanțărilor dedicate județelor din Regiunea Nord-Est și care este realizat în parteneriat cu Banca Mondială. Alocarea financiară a apelului este de 31 milioane euro – cu o contribuție de 26.350.000 de euro din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR) și 4.650.000 de euro din Bugetul de Stat (BS).

Conform ghidului solicitantului, apelul de proiecte este necompetitiv, iar cererile de finanțare vor putea fi depuse prin sistemul informatic MySMIS, în perioada cuprinsă între 1 octombrie 2023, ora 10.00 și 30 noiembrie 2023, ora 10.00.

IMM-urile eligibile pentru finanțare sunt microîntreprinderile care propun investiții în mediul urban și întreprinderile mici și mijlocii care propun investiții în mediul urban sau rural.

Activitățile eligibile pentru finanțare pot fi: servicii de consultanță pentru identificarea soluțiilor tehnice de digitalizare de care are nevoie IMM-ul; achiziționarea de hardware TIC și a altor dispozitive și echipamente aferente, inclusiv pentru E-Commerce, IoT (Internet of Things); realizarea de rețele LAN/WiFi; achiziționarea licențelor software; achiziționarea, dezvoltarea și adaptarea aplicațiilor software; achiziționarea unui website de prezentare a companiei; servicii social- media pe perioada implementării proiectului; achiziționarea pe perioada de implementare a proiectului, a unui nume de domeniu nou; servicii de trecere a arhivelor din analog/dosare/hârtie în digital indexabil; achiziția de servicii de tip Cloud Computing pe perioada de implementare a proiectului; achiziționarea de servicii pentru consolidarea securității cibernetice aplicabile pentru software pe perioada de implementare a proiectului; instruirea personalului pentru noile tehnologii, precum și servicii de auditare tehnică asumate în cererea de finanțare.

„Este important de știut că IMM-urile care nu activează în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) vor fi sprijinite prin acest apel, iar cele care au autorizate coduri CAEN aferente domeniului de activitate TIC nu sunt vizate pentru finanțare”, se mai transmite în comunicatul Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.