Finantãri de la UE pentru spitalul Bârlad, care a aplicat pentru 10 milioane de Euro! (FACSIMIL)

PROIECT… Au fost aprobati indicatorii pentru “Sistemul Integrat Suport pentru Gestionarea Situatiilor de Urgentã COVID-19, la nivelul Spitalului Municipal de Urgentã „Elena Beldiman” Bârlad”, în cadrul unei sedinte extraordinare a Consiliului Local Municipal Bârlad. Acest fapt înseamnã cã unitatea sanitarã ar putea primi o finantare nerambursabilã din partea Uniunii Europene în valoare de circa 10 milioane euro.

Proiectele în cadrul apelului lansat la 15 mai, de Ministerul Fondurilor Europene (MFE) pot fi depuse în sistemul informatic MySMIS 2014 pânã la data de 30 septembrie 2020, având sprijinul tehnic al echipei alocate de conducerea Ministerului Fondurilor Europene pentru a accelera procesul de aplicare la resursele financiare europene în cazul spitalelor care nu sunt familiarizate cu sistemul. Au fost alocate de MFE 350 milioane euro prin Programul Operational Infrastructurã Mare (POIM) care acoperã si echipamentele achizitionate începând cu 1 februarie. În cadrul apelului, vor fi finantate mai multe tipuri de proiecte, spitalul din Bârlad încadrându-se în Proiectele de tip A, cu valoare maximã de 10 milioane euro. Acestea se adreseazã unitãtilor publice sanitare si de suport pentru pacientii testati pozitiv sau suspecti cu virusul SARS-CoV-2, precum si celor din sistemul national de apãrare, ordine publicã si securitate nationalã. Proiectele au în vedere finantarea echipamentelor medicale necesare în tratamentul pacientilor.

„Proiectul de hotãrâre l-am initiat astãzi, imediat ce am aflat cã, prin POIM, a fost lansatã Axa prioritarã 9 <<Protejarea sãnãtãtii în contextul pandemiei de Covid-19>>. Având în vedere cã Spitalul Municipal de Urgentã <<Elena Beldiman>> Bârlad a fost declarat spital-suport în perioada acestei pandemii, pentru a putea accesa cele 10 milioane de euro destinate fiecãrui spital-suport în parte a fost necesarã aprobarea indicatorilor, în vederea depunerii documentatiei în cadrul acestui program. Vorbim despre o sumã foarte mare pentru unitatea noastrã, pe care sperãm sã o obtinem si pe care Bârladul nu si-ar fi putut permite niciodatã sã o sustinã. A trebuit sã ne grãbim foarte tare cu acest proiect, întrucât la finantare se merge pe principiul „Primul venit, primul servit”! Este, dacã vreti, ca o compensatie din partea Uniunii Europene, pentru spitalele-suport, care timp de mai bine douã luni se aflã în prima linie în lupta cu noul coronavirus” , a declarat primarul Dumitru Boros. De mentionat cã acest important proiect a fost votat în unanimitate de cãtre toti consilierii locali prezenti la sedintã.

Proiect de hotarare spital proiect european
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ