spot_img
28.9 C
Vaslui
17-iun.-2024
spot_img

Finantistii au amendat zeci de firme, în ianuarie

- Advertisement -

În luna ianuarie a.c., au fost efectuate verificãri la un numãr de 82 agenti economici, pentru un numãr de 58 de contribuabili întocmindu-se decizii de impunere ca urmare a nerespectãrii legislatiei economico-financiare în vigoare.

Urmare a controalelor efectuate s-a stabilit suplimentar suma de 696.000 lei, din care 455.000 lei diferente, iar 220.000 lei accesorii. S-au aplicat un numãr de 21 de amenzi contraventionale. Principalele deficiente constatate au vizat atât TVA, cât si impozitul pe profit si se referã la: nerespectarea reglementãrilor legale de întocmire a documentelor contabile, nedepunerea în termen a declaratiilor fiscale si neplata în termen a obligatiilor fiscale, neconstituirea si neevidentierea în contabilitate a sumelor datorate bugetului general consolidat, nedeclararea corectã a debitului si neplata la termen a obligatiilor fiscale datorate, conform legislatiei în vigoare, înregistrarea pe costuri a facturilor care nu sunt cheltuieli deductibile efectuate în scopul realizãrii veniturilor impozabile, deducerea TVA de pe documente care nu îndeplinesc conditiile de documente justificative, nedotarea si neutilizarea conform prevederilor legale a caselor de marcat fiscale.

În prima lunã a anului, încasãri de 54 milioane lei

Pornind de la obiectivul de bazã al Directiei Generale a Finantelor Publice Vaslui, si anume acela de realizare a veniturilor bugetului consolidat al statului, conducerea institutiei si-a orientat activitatea în luna ianuarie 2011 cãtre structurarea unei baze solide de impozitare, în conformitate cu prevederile legale, care sã acopere necesarul de fonduri aprobate prin lege pentru fiecare buget component, încasarea veniturilor la nivelul prevederilor bugetare, la termenele planificate pentru asigurarea finantãrii echilibrate a tuturor cheltuielilor bugetare si respectarea disciplinei financiare, atât în domeniul încasãrii, cât si al cheltuirii fondurilor publice. Încasãrile aferente lunii ianuarie 2011, pe total buget general consolidat, au fost în sumã de 54,8 milioane lei, cu 5,97% mai mult fatã de încasãrile lunii ianuarie 2010. Astfel, la bugetul de stat s-a încasat suma de 28,7 milioane lei, cu 35,09 % mai mult decât veniturile perioadei similare din 2010, în timp ce la bugetul Fondului national unic de asigurãri de sãnãtate suma încasatã este de 7,79 milioane lei. La bugetul asigurãrilor sociale de stat s-a înregistrat o scãdere a veniturilor încasate în ianuarie 2011, comparativ cu aceeasi perioadã a anului 2010, suma încasatã fiind de 17,69 milioane lei, fatã de 21,09 milioane lei, în ianuarie 2010.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.