23.2 C
Vaslui
05-iul.-2022

Firea: Toţi orfanii din Ucraina se vor întoarce acasă, când se va termina războiul. Niciunul nu va fi dat spre adopţie. Legea nici nu permite acest lucru

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a dat asigurări că ţara noastră respectă drepturile fiecărui copil ucrainean care se află în grija statului român şi că „toţi orfanii se vor întoarce acasă, când se va termina războiul, şi niciunul nu va fi dat spre adopţie în România”. Ministrul a precizat că „legea nici nu permite acest lucru”.

„Respectăm drepturile fiecărui copil ucrainean care se află în grijă noastră! Asigurăm autorităţile din Ucraina că toţi orfanii se vor întoarce acasă, când se va termina războiul, şi niciunul nu va fi dat spre adopţie în România. Legea nici nu permite acest lucru”, a scris ministrul Familiei pe Facebook.

Ministrul a informat că a fost trimisă o scrisoare Ambasadei Ucrainei la Bucureşti şi Ministrului Politicilor Sociale din Ucraina prin care a fost reiterat angajamentul Guvernului României de a le asigura toată grija şi protecţia  orfanilor ucraineni care au ajuns de urgenţă în ţara noastră.

„Autorităţile ucrainene vor să-şi ia înapoi acasă, în condiţii de siguranţă, toţi copiii îngrijiţi, acum, în ţara noastră. Astfel, statul român nu va încuraja şi nu va sprijini în niciun fel adopţia copiilor din Ucraina, protejaţi temporar în România. Legislaţia naţională în materia adopţiei nu poate fi aplicată în acest caz pentru că aceşti copii sunt cetăţenii altui stat”, a explicat Gabriela Firea.

Citeste mai mult: adev.ro/r96tn6

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here