-1.7 C
Vaslui
31-ian.-2023

Firma unor băieți deștepți din Grivița a găsit găina care face ouă de aur la Primăria Bârlad (DOCUMENTE)

- Advertisement -
PROSPERITATE… Firmei SC Wash Expert SRL Trestiana, prin încredințare directă (fără licitații), i s-au atribuit de la Primăria Bârlad, din iunie 2021 și până în prezent, suma totală de peste jumătate de million de lei fără TVA

NOROCOȘI… O firmă din comună Grivița joacă tare pe banii bârlădenilor! Primaria Bârlad i-a atribuit direct în doar 8 luni nu mai puțin de 14 contracte cu sume deloc de neglijat. Patronul societății Wash Expert SRL Trestiana, Bogdan Mihăilă, a reparat de la WC-urile de pe strada George Enescu, până la biroul senatorului Iulian Bîca. Banii publici au curs în buzunarele acestei firme, suma totală a contractelor atribuite direct numai din luna iunie 2021, până în prezent, este de peste jumătate de milion de lei, fără TVA. Nu e de mirare, așadar, că profitul declarat al firmei Wash Expert SRL Trestiana anul trecut a fost de 2,6 milioane lei, realizat dintr-o cifră de afaceri de 11,3 milioane lei. Ceea ce este interesant se referă însă la faptul că, în timp ce Primăria Bârlad dă contracte directe acestei firme, societatea acesteia, SC Reiser, la care lucrează peste 70 de bârlădeni, este ignorată sau, mai rău, trimisă să participe la licitații în alte zone ale țării, fiindcă Wash Expert, mai noi, s-a apucat și de plombări asfaltice. Cea mai interesantă atribuire directă este însă una… senatorială! Cu toate că senatorul Iulian Bîca are o sumă forfetară la dispoziție de la Parlamentul României, acesta a preferat să primească de la Primăria Bârlad o cameră pentru Cabinetul său de parlamentar, cu o chirie modică, dar și cu beneficii în plus. Mai exact, pentru că spațiul primit nu era “cool”, adică erau degradați pereții și trebuia făcută curățenie, primarului Dumitru Boroș l-a “cadorisit” pe senator cu o lucrare de curățenie, executată de firma Wash Expert. Practic, pe banii bârlădenilor, senatorul Bîca și-a făcut confort sporit și curățenie în spațiul primit. Primarul Boroș a fost solicitat de ziarul Vremea Nouă să justifice de ce este favorizată aproape exclusiv la atribuirile directe firma aceasta, însă în loc de răspuns, ca de obicei, edilul de ignoră și ne face… mincinoși!

În timp ce multe firme din Bârlad se zbat să supraviețuiască, în contextul dificil al provocărilor economice din ultimii trei ani, o firmă cu sediul principal în satul Trestiana, având în Bârlad doar un punct de lucru, a găsit rețeta prosperității! Aceasta se pare ca a picat cu tronc primarului Dumitru Boroș, care, din anul 2020, până în prezent, i-a dat contracte prin încredințare directă cu nemiluita. De exemplu, în decurs de 11 luni (iunie 2021 după cum vedeți în tabelul anexat), firma Wash Expert SRL Trestiana a primit de la Primaria Bârlad nu mai putin de 14 lucrări. Lucrările variază: de la reparații WC-uri, zidărie, acoperișiri șI alte mărințișuri, de câteva mii de lei, până la renovarea Cabinetului senatorului Iulian Bîca (11.417,34 lei fără TVA) și, fix cu câteva zile înainte de Crăciun și Anul Nou (13 Decembrie 2021), o lucrare de Reparații Curente Birouri – Primăria Bârlad (141.927,74 lei fără TVA). Mai noi face plombări și pe străzile din municipiului. Nu mai puțin de 14 contracte prin încredințare directă, în timp ce SC Reiser LDP SA Bârlad, firmă la care CLM Bârlad este acționar majoritar 100%, este “invitată” de primarul orașului să se înscrie la licitații prin țară! Astfel că, cei peste 70 de salariați ai firmei municipiului Bârlad, sunt la un pas de a fi trimiși în șomaj! Iar SC Whash Expert SRL are “noroc” cu carul și primește lucrări prin încredințare directă de la Primăria Bârlad, iar profitul net i-a crescut în doar un an de zile de la 312.784 lei în 2020, la 2.584.464 lei în 2021. De asemeni și cifra de afaceri a crescut de 5.743.495 lei pe 2020, la 11.278,969 lei în 2021!

Tăcerea primarului, când întrebările sunt…”grele”

După cum se poate observa, una din lucrări, de 11.417,34 lei fără TVA, a fost atribută prin încredințare directă către Wash Expert Trestiana, de Primăria Bârlad, prin SICAP, pe 27 decembrie 2021. Lucrarea are ca obiect “Reparații imobil situat pe strada Ștefan Procopiu nr.7 (spațiu închiriat senator Bîca Iulian Mihail)”. Am solicitat primarului Dumitru Boroș, printr-o adresă oficială, să ne prezinte și nouă, fiind vorba de bani publici, contractul încheiat cu Wash Expert SRL Trestiana pentru încredințarea directă și Contractul de Închiriere a aceslui spațiu, unde senatorul Iulian Mihail Bîca își va desfășura activitatea teritorială, ca să știe și bârlădenii câtă chirie plătește domnul senator și dacă în plata chiriei se regăsește valoarea lucrărilor de reparații plătite din bugetul local. Solicitarea este făcută și trimisă pe 16 aprilie a.c., dar nici până acum nu am primit vreun răspuns! În schimb primarul Dumitru Boroș ne face mincinoși și folosește pagina Primăriei Bârlad de socializare pentru a acuza ziarul “Vremea Nouă” de dezinformări. Noi punem la dispoziția bârlădenilor, care doresc să știe cu exactitate unde se duc banii orașului, documentele care dovedesc tot ce am scris aici. Și mai avem o nelămurire, ca ziariști și ca bârlădeni: de ce nu a reparat domnul senator spațiul primit cu chirie din suma forfetară de la Parlamentul României?!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

39 COMENTARII

 1. Imi pare sincer rau cum evolueaza aceasta Mironica Cezarina ,eu o cunosc din ’76 dintr-o tabara de pregatire pentru aparare a patriei la parasutism si planorism la Iasi.Pacat ca timpul a transformat-o in ceva urât. Mincinoaso! Corupto! Să-ți fie rusine! Muști mâna care ti-a dat o bucată de pîine să mănînci, te crezi jurnalistă? M-aș bucura să nu ți se mai deschidă parașuta ,să, ți se blocheze flapsurile la planor și să cazi…..cu botul pe labe,hahalero!!!…

 2. Așa este (subscriu la comentariu de mai sus)….comisioacele care se varsa în buzunarele lui Boros prin contractele de consultanță juridica (între Sc.Wash Expert Srl și neamul Boros )sunt material didactic pentru procurori? !saun doar mizerii care sunt băgate sub preș la capitolul …Și altele 😠. .. Cred ca s-a inlocuit vechea garda de profitori (psd)cu lupii tineri de la (pnl) și cățelușii usr. …
  Nu ne mai salvează decât tirania. …oricare ar fi Ea (extremism, pumpicurism,independenti, etc)…partidele astea 2 (pnl și psd)aceeași mizerie.

 3. Din articol înțeleg ca aceste lucrări sunt luate de pe cpvcode adik sunt Achizitii publice electronice . Ii poate șopti cezarei cineva ca e obosita săracă . Probabil de la protocolul dat in săptămâna mare de Daniel pt aceste articole.

  • Sa intelegem ca pana acum ziaristii primeau tain? Daca stiti puteti sa ne spuneti de la cine si cum se dadea: la bucata, la articol, la luna sau prin ce alta metoda? Ca adac e adevarata afirmatia dvs ce-i care isi cumparau linisteamituind niste ziaristi sunt vrednici de toata mila! Incercau sa ascunda fata intunecata a lucrurilor sau ceva si mai rau?

   • E simplu. Cereți lui buzamat sa facă publice contractele de sponsorizare pe care le plătește lunar cezarei și o sa va convingeți. Sa nu uitați sa i le cereți și pe cele de la Gradinita licurici. A și sa le faceți publice va rugam. Ouăle și Iedul de înainte de paste ăla nu se pune ca așa se procedează de sarbatori.

 4. Din articol inteleg ca aceasta societae ,Wash Expert SRL are o cifra de afaceri de peste 11.000.000 lei din care aprox 500.000 lei reprezinta contracte cu Primaria Barlad!
  Constat ca sub 5% din CA este realizata cu Primaria Barlad!
  In aceste conditii cred ca WASH EXPERT SRL s-a legat la cap fara sa aiba durere!
  Sigur a pierdut din aceste contracte pentru ca institutiile publice sunt foarte minutioase cu asemenea prestari!

  • Stimate domnule cred ca sunteti una si aceeasi persoana cu tipul sub al carui management magistral FEPA a fost falimentata si care, conform unor pasaje din povestile nemuritoare care circulau prin firma, va mandreati cu pistolul purtat la brau, ramas de pe vremea cand erati coleg cu niste personaje care graviteaza in jurul domnului primar. Probabil de aici solidaritatea de breasla si orbul gainilor care va impiedica sa consultati SICAP, sau sa cititi comentariile unora de mai jos, care vorbesc despre multeeee miloane de lei din contracte cu statul.
   De asemenea cred ca sunteti una si aceeasi persoana care dupa ce a plecat de la la Fepa/Hepa/etc ati fost angajat la o mare companie de stat ?
   Si daca mai stau bine. si ma gandesc la o negociere de vanzare de terenuri, de pe vremea cand erati „manager”……..
   Asa ca mai usor cu pianul pe scari!

  • Este cel mai obiectiv comentariu. Ma bucur ca mai sunt si oameni normali care comentează . Ca de-al de pistol cu apa Habarnel suntem sătui. Ii găsim la bufet zilnic.

 5. Se zvoneste in anumite cercuri ca mihaila ii va lua locul lui Buzamat la Reizer si de atunci Danut scoate flăcări si pe gura si pe nas

 6. Se zvoneste in anumite cercuri ca mihaila ii va lua locul lui Buzamat la Reizer si de atunci Danut scoate flăcări si pe gura si pe nas si plânge la tatucu

 7. Se zvoneste in anumite cercuri ca mihaila ii va lua locul lui Buzamat la Reizer si de atunci Danut scoate flăcări si pe gura si pe nas si plânge la tatucu

 8. Cum poate explica onor Primaria ca la blocul de locuinte sociale nr. 1 de pe str. VI Popa sunt 3 (trei) contracte succesive cand se puteau contracta intr-o singura achizitie toate lucrarile? Cumva cauza este ca valoarea totala a lucrarilor 147233,33 lei ar fi sarit in ochi?

  • USR istii se pregatesc sa il lanseze la Primarie tocmai pe sarpele pe care Mitica il incalzeste la piept si care i l-a pus in brate, plocon, pe Bogdanel. C-asa e in viata!

 9. 1. „Construire cresã cu trei grupe în Bârlad”, atribuirea lucrãrilor cãtre Asocierea SC Wash Expert SRL – SC Pencraft SRL – SC Proedil SRL, formatã din firmele Wash Expert SRL (ofertant leader).
  2.Parc Mihai Eminescu. Valoarea investitiei se ridica la suma de 2.959.103 lei fara TVA (3.521.332 lei cu TVA), bani alocati de la bugetul local. SC Wash Expert SRL Barlad.
  3.Pavele pe aleile Cimitirului Eternitatea Barlad. Nu a fost o sumã mare, s-a fãcut selectie de oferte, au fost patru firme care au depus oferte si a fost selectatã firma care a oferit cel mai mic pret. Ca sã spui cã s-a dat direct, este o mare minciunã. Firma este SC Wash Expert SRL Bârlad. Vedeti cât de usor fac ei afirmatiile?”, spune primarul Dumitru Boros.

  • Bai asta e ăla care a făcut Carefour . Îți dai seama ce contract a avut. Aia sunt firme private bai nene nu are treaba cu ce bati tu câmpii.

 10. Barladenii sunt cei care sufera din cauza unor lupte, ptr putere, in interiorul PNL-Vaslui.totul a pornit de la setea de putere a lui Bouros ,care a fost sustinuta de ,,strategiile ilustre,, a unor fosti militari plini de trufie,frustrare,rautate,!

 11. La primul mandat conu Mitică era mai cumpătat, dar oare nu crezi ca legea e făcută a fi cât de cât respectată, ca pentru unii cereți o căruță de documente, iar voi ciorditi din belșug.

  • Pe la inceputul domniei sale la Pulitia Locala Vasilica trimitea toate masinile la service-ul auto al lui Bogdanel, folosind metora celor 3 asa-zise oferte. Bineinteles contra unor preturi umflate comparativ cu alte service-uri. Dupa ce i s-a atras atentia i s-a pus pata pe aia care l-au tras de maneca!

 12. Cât au prosperat unii pe bani statului, sub ochii vigilenți ai legii, cu avocat primar care săi ajute , sa mai pună câteva milioane de euro la saltea și se va sesiza toate forurile naționale și internaționale
  ,,doamne cât au furat,,
  TÂRZIU!!

 13. Ce tare le sta.n gat,presueilor lui Tataru,primarul Barladului
  .Da,si ce este ilegal !?…Aaaa,vroiat voi sa i se atribuie Raizerului,acolo unde este mare director presul lyi Tayaru…Fff bine a facut dnul Boros.Felicitari si la mai multe.

  • Bai Dekantor, fa tu o firma si vezi cate oferte iti sunt acceptate de Primarie! In cel mai bun caz ai sa primesti 4 M (in traducere: Mult mai multa _uie!)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.