Firmele care comercializeaza asigurari RCA, dur sanctionate de ASF: tarifele percepute fiind in neregula

In urma controalelor efectuate de inspectorii Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) in perioada iulie-septembrie la societatile care se ocupa de comercializarea produselor de tip asigurare RCA au fost aplicate sanctiuni usturatoare. Neregulile provin din faptul ca evidentele contabile nu au fost tinute in mod corespunzator, iar bilanturile firmelor de specialitate nu reflecta realitatea.

Euroins Romania Asigurare Reasigurare, una dintre cele mai mari companii de pe piata romaneasca a primit astfel o amenda usturatoare de 600.000 de lei.

Care au fost neregulile depistate de ASF?

Actiunile de control ale ASF au scos la iveala deficiente la nivelul modului de calculare a rezervelor tehnice pana pe 31 martie 2020. Mai mult, Euroins nu a inregistrat in mod corect operatiunile ce privesc recunoasterea comisioanelor obtinute din reasigurari.

Nereguli au fost gasite si in ceea ce priveste nerespectarea legislatiei Solvabilitatii II, prin care este reglementat modul in care pot fi determinate si raportate elementele de fonduri propria de baza: acestea ar trebui in mod normal sa acopere cerinta de capital legata de solvabilitate si, in acelasi timp cerinta minima de capital.

Care au fost sanctiunile aplicate?

La finalul controalelor realizate la Euroins, ASF a sanctionat compania cu 1,5 milioane de lei. Mai mult, directorul general si directorul executiv au fost sanctionati si ei, fiecare cu cate 100.000 de lei si, in acelasi timp li s-a retras aprobarea din partea ASF. … https://www.bzi.ro/firmele-care-comercializeaza-asigurari-rca-dur-sanctionate-de-asf-tarifele-percepute-fiind-in-neregula-4061169?utm_source=website&utm_medium=ultima-ora-index
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ