spot_imgspot_img
27.3 C
Vaslui
26-sept.-2023

Fiscul, cramă de vinuri

- Advertisement -

Fiscul vrâncean a ajuns unul dintre cei mai mari comercianţi de vinuri din judeţ după ce criza economică a lăsat fără bani mai mulţi producători de licori bahice. Sute de mii de litri de vin sunt vânduţi de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Vrancea pentru a acoperi datoriile firmelor la bugetul general consolidat. Un litru de vin ajunge la 2,1 lei, la care se adaugă TVA-ul de 24%.

Fiscul vrâncean scoate la vânzare câteva sute de mii de litri de vin la licitaţiile publice pe care le va organiza pe 8 şi 20 octombrie la sediile Administraţiilor financiare din Panciu şi Odobeşti. Cantităţile imense de vin transformă DGFP în unul dintre cei mai mari comercianţi de licori din judeţ. În plus, preţurile la care poate fi achiziţionat vinul sunt cu atât mai atractive cu cât sunt reduse cu 50%. Potrivit legii, deoarece este a treia încercare de vânzare a vinurilor, preţul de începere a li-citaţiei se reduce cu 50%.
Cea mai mare cantitate de vin scoasă la li-citaţie aparţine Veritas Panciu. Nu mai puţin de 220 mii litri de vin din cramele păncene sunt vânduţi de finanţiştii vrânceni. Preţul este de 2,1 lei/litru pentru cei 140 mii litri de vin roşu de masă din recolta 2009, din soiurile Băbească Neagră, Fetească Neagră, Merlot. Vinul alb din recolta 2009 este mai ieftin, respectiv 1,925 lei/litru. Finanţele vând 80 mii litri de vin din soiurile Fetească Albă, Fetească Regală, Riesling.
O altă cantitate mare de vin este scoasă la vânzare la Administraţia Financiară din Odobeşti. Pe 20 octombrie, la Odobeşti, se vor vinde 20.000 litri vin de masă de la societatea Luvas. Preţul de pornire al licitaţiei este de 1,53 lei/litru.
Cei interesaţi trebuie să se prezinte până în ziua precedentă termenului de vânzare, la ora 13. Taxa de participare la licitaţie este de 10% din preţul de pornire a licitaţiei. La preţul stabilit de DGFP se adaugă TVA-ul de 24%.

Fiscul vinde case, terenuri, autoturisme

Pe lista bunurilor scoase la licitaţie de DGFP sunt clădiri, case, terenuri, autovehicule, maşini de cusut, utilaje folosite în construcţii. La o licitaţie, care va avea loc pe 8 octombrie, la sediul Administraţiei Financiare din Adjud, se va vinde un Ford Fiesta din 2007 cu un preţ de 25.807 lei.
Una dintre cele mai atractive licitaţii este cea privind bunurile ENET-ului. Pentru această licitaţie care va avea loc pe 8 octombrie se aplică o reducere cu 50% a preţului de evaluare. La licitaţie sunt scoase la vânzare bunuri precum calculatoare, rotopercutor, tăietor beton asfalt, motosapă, detector metal cablu electric, aparat de măsurat grosimi cu ultrasunete, maşini de numărat bancnote.
Amatorii de chilipiruri pot cumpăra o imprimantă Epson FX 890, pentru care preţul de pornire este de 166,5 lei, în timp ce preţul în magazin pentru acelaşi obiect ajunge la 3.364 lei.

monitoulvn.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.