Fiscul le dă angajaților zece zile de concediu suplimentar. Sindicaliștii spun că este obligație legală

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va acorda în acest an angajaților un număr suplimentar de zece zile de concediu, pe lângă concediul de odihnă, potrivit unui ordin semnat de Mirela Călugăreanu, șefa instituției, intrat în posesia Libertatea.

Conform documentului, datat 7 aprilie, personalul „beneficiază de 10 (zece) zile de concediu suplimentare, în fiecare an calendaristic în care se acordă sporul pentru condiții periculoase sau vătămătoare de muncă în cuantum de 15% din salariul de bază”. De cele zece zile suplimentare de odihnă vor beneficia cei aproximativ 23.000 de salariați pe care îi are ANAF în România. De regulă, un angajat are 21 de zile de concediu de odihnă anual, iar salariații cu vechime mai mare beneficiază de un număr puțin mai mare. Contactată de Libertatea, Mirela Călugăreanu nu a răspuns solicitării de a preciza de ce sunt acordate aceste zile suplimentare. Sindicatele aduc legea în discuție Sindicaliștii din domeniu spun că este însă o obligație legală acordarea celor 10 zile suplimentare pentru toți angajații care lucrează în condiții periculoase. „Se acordă pentru că sunt condiții deosebite de muncă, conform DSP. Toate instituțiile au treaba asta, la ANAF s-a constatat mai târziu. La Curtea de Conturi, de exemplu, sunt 35 de zile de concediu de odihnă anual. Nu este ceva nou la ANAF”, a declarat, pentru Libertatea, Vasile Marica, liderul Alianței Naționale a Sindicatelor Bugetarilor „Sed Lex”.
Citeşte întreaga ştire: DOCUMENT | Fiscul le dă angajaților zece zile de concediu suplimentar. Sindicaliștii spun că este obligație legală
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ