Fiscul va controla tot ce încasăm şi cheltuim prin cinci metode de verificare. Vezi care sunt

Fiscul se pregăteşte să verifice toate încasările şi cheltuielile persoanelor fizice, dar şi ale firmelor. Sunt cinci metode în baza cărora organele de inspecţie fiscală vor controla tot ce primim şi ce cheltuim.

Una dintre metodele prin care se vor verifica încasările şi cheltuielile este metoda sursei şi cheltuirii fondurilor. Cu alte cuvinte, se verifică atât încasările, cât şi cheltuielile.

Astfel, inspectorii Fiscului vor analiza dacă acea firmă sau persoană îşi permite la veniturile pe care le are să facă respectivele cheltuieli, scrie Gândul.

O altă metodă de control
este cea a depozitelor bancare şi a fluxurilor de numerar.

Concret – inspectorii vor verifica valorile soldului şi ale tranzacţiilor derulate prin conturile bancare.

Şi metoda marjei va fi folosită de Fisc. Astfel, marja de profit a unei firme va fi comparată cu cea a altei firme, de mărime similară, care activează în acelaşi sector. În cazul în care există discrepanţe foarte mari, inspectorii vor verifica dacă marja de profit se justifică sau nu.

Metoda produsului
/serviciului şi volumului este de departe cea mai interesantă. Practic, inspectorii vor verifica dacă o firmă poate justifica sau nu cheltuielile în acte.

O ultimă metodă se referă la patrimoniul net prin care se va urmări evoluţia patrimoniului, a averii respectivei persoane, pentru a vedea dacă există o corelare, sau nu, între veniturile ei şi evoluţia averii, notează Gândul.

Antena 3
3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ