10.8 C
Vaslui
01-apr.-2023

Fiul lui Dan Marian, vicepreședintele CJ Vaslui, iertat de Tribunal pentru muncă la negru, deși nu se află la prima abatere

- Advertisement -
IERTAT… Călin Marian, fiul vicepreședintelui CJ Vaslui, scapă doar cu un avertisment după controalele de la Pădureni, deși inspectorii ITM l-au prins a doua oară cu munca la negru. Prima dată se întâmpla în 2020, la pizzeria familiei din Huși, unde cinci angajați lucrau în afara cadrului legal.

CĂLIN, FILE DIN INSTANȚĂ… Tribunalul Vaslui a decis să înlocuiască amenzile și să îi dea doar un avertisment lui Călin Marian, fiul vicepreședintelui Consiliului Județean, după ce acesta a fost prins încălcând legislația muncii. Neregulile au fost constatate pe 11 august 2021, în timpul unei petreceri pe care Călin Marian a organizat-o în comuna Pădureni. La party au ajuns și Inspectorii ITM Vaslui, care au constatat că pentru buna desfășurare a evenimentului, firma organizatoare a angajat șapte persoane fără a respecta însă legislația muncii. Pentru fiecare dintre acești angajați, firma lui Călin Marian a fost amendată cu 20.000 de lei, cuantumul sancțiunilor ridicându-se astfel la 140.000 de lei. Simțindu-se nedreptățit, băiatul vicepreședintelui CJ Vaslui s-a adresat instanței, pe 20 august 2021, se arata in decizia Judecătoriei Huși anularea procesului verbal de constatare a contravențiilor. Pe 13 iulie 2022, după aproape un an de judecată, instanța hușeană a dat câștig de cauză Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui, oferindu-i posibilitatea administratorului firmei să facă apel. Pe 31 septembrie 2022, dosarul ajunge la Vaslui, iar după șapte termene, pe 25 ianuarie 2023, judecătorii Tribunalului Vaslui hotărăsc să înlocuiască cele șapte amenzi, cu avertisment, atragând atenția administratorului firmei ca pe viitor “să respecte dispozițiile legale”. Cu alte cuvinte, Tribunalul Vaslui constată că Marian jr. nu a respectat legea, dar consideră că amenzile primite sunt o sancțiune mult prea dură pentru un tânăr antreprenor aflat la început de drum. Contactat telefonic, Gheorghe Chirvase, directorul ITM Vaslui, ne-a declarat ieri că “instanța a mai luat astfel de decizii, de înlocuire a amenzilor cu avertisment, în special în cazul celor aflați la prima abatere”. Uitându-ne însă pe portalul instanțelor vasluiene, am constatat că băiatul lui Dan Marian nu se află chiar la prima abatere, el fiind amendat pentru aceeași faptă, adică tot pentru muncă la negru, în anul 2020, cu mult înainte de petrecerea organizată la Pădureni.

În anul 2020, inspectorii ITM Vaslui au mers în control la pizzeria din Huși a familiei Marian, unde au dat amenzi în cuantum de 100.000 de lei, tot pentru muncă la negru. Și atunci, administratorul societății s-a adresat instanțelor, iar în primă fază, Judecătoria Huși i-a dat câștig de cauză lui Călin Marian, înlocuind amenzile cu avertisment. “Admite în parte plângerea formulată de petenta S.C. Markal G Food S.R.L., cu sediul în mun. Huși, (…) în contradictoriu cu intimatul Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui, împotriva procesului verbal de constatare și sancționare a contravenției seria VS 070***, încheiat de intimat la data de 07.05.2020. Înlocuiește sancțiunea amenzii contravenționale în cuantum total de 100.000 de lei, aplicată petentei prin procesul – verbal contestat, cu avertismentul”, se arată în decizia Judecătoriei Huși din luna aprilie 2021. Nemulțumită de hotărâre, conducerea ITM Vaslui s-a adresat instanței superioare, iar 27 septembrie 2021, Tribunalul Vaslui admite apelul instituției condusă de Gheorghe Chirvase.

“Admite apelul formulat de Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui împotriva sentinței civile nr. 498/08.04.2021 a Judecătoriei Huși, pe care o schimbă în parte. Înlocuiește cu avertisment sancțiunea amenzii contravenționale în sumă de 40.000 lei aplicată petentei intimate Markal-G Food SRL pentru săvârșirea contravenției prevăzute de art. 260 al. 1 lit. e din legea nr. 53/2003. Păstrează sancțiunea amenzii contravenționale în sumă de 60.000 lei aplicată petentei intimate Markal-G Food SRL pentru săvârșirea contravenției prevăzute de art. 260 al. 1 lit. e ind. 2 din legea nr. 53/2003. Păstrează celelalte dispoziții ale sentinței apelate care nu sunt contrare prezentei decizii. Definitivă”. Articolul de lege la care au făcut referire judecătorii Tribunalului Vaslui și care a dus la amendarea lui Călin Marian prevede că “primirea la muncă a până la 5 persoane fără încheierea unui contract individual de muncă, potrivit art. 16 alin (1), se sancționează cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru fiecare persoană identificată.

În timp ce dosarul se judeca la Tribunalul Vaslui, fiul lui Dan Marian fost prins din nou încălcând legislația muncii

Decizia definitivă a Tribunalului Vaslui privind amenzile de la pizzeria din Huși a fost dată pe 27 octombrie 2021. Cu trei luni înainte, pe 11 august 2021, Călin Marian, administratorul societății Markal-G Food, organizează o petrecere la Pădureni, unde, pe lângă cei aproximativ 200 de tineri participanți, la eveniment și-a făcut apariția și o echipă mixtă de control, formată din polițiști, jandarmi, inspectori ITM, DSP și DSVSA. Ca și în cazul de la pizzerie, inspectorii ITM au constatat și aici nereguli, șapte angajați ai firmei organizatoare lucrând fără forme legale. Asta i-a adus junelui Călin o amendă usturătoare, de 140.000 de lei, câte 20.000 de lei pentru fiecare angajat.

“Recidivist”, băiatul lui Dan Marian scapă a doua oară doar cu avertisment

Așa cum a procesat în cazul amenzilor primite la pizzerie, Călin Marian se adresează din nou instanțelor, iar pe 20 august, la o săptămână și jumătate după petrecerea organizată la Pădureni, cere Judecătoriei Huși să anuleze sancțiunile. După șapte termene, pe 13 iulie, 2022, instanța hușeană decide să respingă plângerea formulată de administratorul SC Markal-G Food S.A. “Respinge, ca neîntemeiată, plângerea formulată de petenta SC Markal-G Food SRL, în contradictoriu cu intimatul Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui, având ca obiect “plângere contravențională PV seria VS nr 031*** din 11.08.2021 încheiat de ITM Vaslui”. Menține procesul-verbal de constatare și sancționare a contravenției contestat. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare”, se arată în decizia Judecătoriei Huși. Nemulțumit de hotărâre, Călin Marian face apel, iar pe 31 octombrie 2022, dosarul ajunge la Tribunalul Vaslui. După două termene, pe 25 ianuarie 2023, instanța vasluiană dă următoarea decizie definitivă. “Admite apelul formulat de SC Markal-G Food SRL împotriva Sentinței civile nr. 697/13.07.2022, pronunțată de Judecătoria Huși, pe care o schimbă în parte. Admite în parte plângerea contravențională formulată de petenta SC Markal-G Food SRL, în contradictoriu cu Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui, împotriva procesului-verbal de constatare și sancționare a contravențiilor seria ……. din 11.08.2021, întocmit de ITM Vaslui. Dispune înlocuirea sancțiunii amenzii în cuantum de 140.000 de lei cu averstisment. Atrage atenția petentei SC Markal-G Food SRL ca pe viitor să respecte dispozițiile legale”. Decizia Tribunalului Vaslui de la mijlocul acestei săptămâni este cel puțin surprinzătoare, având în vedere că fiul lui Dan Marian nu se afla la prima abatere. E greu de înțeles cum în urma controlului efectuat la pizzerie, judecătorii Tribunalului Vaslui au decis să păstreze sancțiunea amenzii contravenționale în sumă de 60.000 lei, deși la vremea aceea Călin Marian se afla la prima abatere, iar săptămâna asta, în cazul controlului de la Pădureni, aceeași instanță decide să schimbe amenzile cu avertisment, atrăgându-i atenția juniorului lui Dan Marian ca pe viitor să respecte dispozițiile legale, deși acesta era acum “recidivist”. În orice sistem judiciar din lumea asta, cei care săvârșesc abateri repetate de la lege sunt mai aspru sancționați decât cei aflați la prima abatere, însă la Vaslui se pare că lucrurile stau fix pe dos.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

10 COMENTARII

 1. Justiția se face în România în funcție de persoana care se află în fața judecătorilor. Rușine!!! Justiție de kkt. Dar va veni timpul când poporul o să plătească pentru aceste judecăți, fiecărui judecător, în particular.

 2. E județul lor, fraților, au totul la cheremul lor, politie, justiție, absolut tot. Și când îl mai auzi pe maimuțoiul ala întrebandu-se când a sărăcit el județul ăsta… Nu le-ar fi rușine sa le fie….de asta pleacă tinerii din Vaslui, domnule Buzatu, de asta nu mai e forță de muncă, de asta nu vin investitorii și prin urmare de asta e județul sărac. Politicile duse de voi, combinațiile voastre, toate duc la sărăcie…nemernicilor!

 3. Ce relevanta mai are institutia ITM si munca functionarilor de acolo daca o instanta , din „mult incarcata de privilegii” JUSTITIE, schimba din pix o dispozitie legala ????? Rusine Justitiei !

 4. Sa va fie rusine ITM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Domnilor de la DNA ,sunteti cumva fara Dumnezeu?!
  Eu nu pot crede ca puteti fi oameni ai dreptatii fara Dumnezeu?!
  Ce exemplu avem aici?!
  Cum se poate,, ca alti oameni…,oameni care de abia castiga cate o bucata de paine ,adica supravietuiste ,sa le fie imputat abuziv fara probe corecte,subliniez CORECTE,sume de sute de milioane,fara a avea antecedente…si plodul lui Dan Marian ,cu antecedente ..sa fie disculpat de fapta,cu tot cu probe reale ,cu tot….

 5. Lucrurile stau fix pe dos la Vaslui fiindcă tăticu a primit un os de ros de la nea Mitica. Când esti la putere si ai influenta, toate astrele se aliniază în favoarea ta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.