spot_img
25.2 C
Vaslui
14-iul.-2024
spot_img

Fiul lui Pinalti a stors România de milioane de euro în afaceri „profitabile” cu lemn şi energie

- Advertisement -

Băieţii deştepţi din energie storc sistemul românesc de profit şi trimit banii în conturile unor companii fantomă din Cipru. Gabriel Ştefan, fiul lui Gheorghe Ştefan, zis Pinalti, s-a remarcat în afaceri încă din 2005. A intrat în acţionariatul socie­tăţii Green Energy, care cumpăra, în 2006, energie ieftină de la Complexul Turceni.

Mai exact, pentru 1 MWh de energie a plătit 95 de lei, în condiţiile în care termocentrala din Oltenia producea aceeaşi cantitate la 124 de lei, arată datele obţinute de Jurnalul Naţional.

Mai mult, firma lui „Poponeţ” a primit energie ieftină şi de la Hidroelectrica, aşa încât, în 2007, Green Energy ajungea la o cifră de afaceri de 50 de milioane de euro şi profit de 3 milioane de euro. Din cauza scandalurilor cu „băieţii deştepţi”, Pinalti jr cedează acţiunile sale unui off-shore din Cipru: Renovatio Group.

Ulterior, compania şi-a schimbat numele în Renovatio Trading, păstrându-şi licenţa de furnizare. În 2010, compania a avut o cifră de afaceri de 135,5 milioane de lei şi un profit net de 5,17 milioane, o performanţă foarte bună având în vedere că firma avea fix 11 angajaţi.

Iar afacerile familiei Pinalti nu se opresc aici. Firmele lui Gheor­ghe Ştefan, cu activităţi în domeniul forestier, au primit contracte pentru defrişări pe liniile de înaltă tensiune ale Transelectrica.

În schimbul acestor contracte, Pinalti şi-a arătat sprijinul pentru menţinerea în companie a lui Horia Hăhăianu, demis de premierul Mihai Răzvan Ungureanu în luna februarie. Hăhăianu a încercat să se justifice că nu este membru PDL şi că „nu ştie să fi fost sprijinit de Pinalti”.

www.antena3.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.