11.5 C
Vaslui
05-oct.-2022

Flavius Koczi a sărit pe prima treaptă a podiumului

- Advertisement -

Gimnastul român a pus mâna ieri pe medalia de aur la competiţia de la Montpellier, în proba de sărituri.

Gimnastul român Flavius Koczi a urcat ieri pe cea mai înaltă treaptă a podiumului după concursul de sărituri din cadrul Campionatelor Europene de la Montpellier (Franţa).

Sportivul în vârstă de 24 de ani a obţinut la prima săritură un punctaj de 16,100, iar a doua execuţie a fost şi mai bine notată: 16,133. Punctajul final -16,166 – i-a fost suficient ca să intre în posesia medaliei de aur. Românul a fost urmat de ucraineanul Igor Radivilov (16,066) şi de rusul Denis Abliazin (16,062).

„A fost un concurs greu. A ieşit extraordinar. Ne-am îndeplinit obiectivele stabilite de federaţie şi eu mi-am împlinit un vis: câştigarea titlului european la trei aparate diferite”, a spus Flavius Koczi la Dolce Sport.

Reşiţeanul mai avea în palmares două medalii de aur la Campionatele Europene la sol (Berlin 2011) şi la cal cu mânere (Volos 2006). „Am plecat cu gândul la sol, speram să-mi apăr titlul european. O mică greşeală s-a dovedit a fi decisivă”, a mai explicat reşiţeanul.

Cel mai valoros gimnast român al momentului nu s-a apucat să facă promisiuni sforăitoare în perspectiva Jocurilor Olimpice de la Londra. „La Olimpiadă va fi extraordinar de greu, dar sper să ne facem treaba şi să cucerim o medalie”, a declarat, modest, Flavius Koczi.

Juniorul Daniel Rădeanu a pus, tot ieri, mâna pe două medalii de argint la Montpellier, la sol şi la sărituri.

„Am plecat cu gândul să-mi apăr titlul la sol. Dar mi-am împlinit un vis: câştigarea titlului european la trei aparate diferite.”

Echipa României a luat bronzul

Echipa de băieţi a României a vrut să ţină pasul cu fetele, care s-au încoronat campioane europene în urmă cu două săptămâni, şi a cucerit medalia de bronz, sâmbătă, în concursul de la Montpellier.

Cei cinci sportivi – Cristian Băţagă, Ovidiu Buidoşo, Vlad Cotună, Marius Berbecar şi Flavius Koczi – au strâns împreună 261,319 puncte. Românii au fost devansaţi doar de echipa Marii Britanii şi de cea Rusiei.

Echipa de băieţi a României nu mai urcase pe podium la Campionatele Europene de patru ani.

www.evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

102 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.