15 C
Vaslui
06-oct.-2022

Florentina, îngerasul din Solesti, a împlinit cinci ani!

- Advertisement -

ANIVERSARE…Cazul Florentinei, o fetitã din Solesti, care a fost adusã la spital într-o stare de subnutritie greu de imaginat, are un final fericit. De la copilul care se hrãnea numai cu pufuleti si care cântãrea doar cinci kilograme, la începutul anului trecut, acum copila are 17 kilograme si este un îngeras de fatã. Florentina este rãsfãtata spitalului de copii din Iasi, unde stã de mai bine de nouã luni. Medicii si asistentele o iubesc la fel ca pe proprii copii. Florentina a împlinit 5 anisori si a captat întreaga atentie a personalului medical, de la care a primit jucãrii din plus, multe pãpusi si cãrti de colorat.

În februarie 2014, o fetitã din comuna Solesti a ajuns la spitalul din Vaslui într-o stare foarte gravã, numai piele si os. Cântãrea doar 5 kilograme, nu vorbea si nu stãtea în picioare. Ar fi mâncat însã, fãrã oprire. Pusi în fata unui caz extrem de neglijentã si înfometare, medicii vasluieni au anuntat Politia si Protectia Copilului. Dupã ce, din ancheta socialã efectuatã de specialistii Directiei Generale de Asistentã Socialã si Protectia Copilului (DGASPC) Vaslui a reiesit cã toti cei sase minori erau permanent neglijati, s-a solicitat ordonantã presedintialã prin care pãrintii sã fie decãzuti din drepturi, iar copiii au fost scosi din familie.

Doctorii si asistentele din spitalul de copii i-au fãcut o petrecere surprizã Florentinei chiar la spital, în salonul în care a fost internatã în urmã cu mai bine de nouã luni. Fetita a avut parte de tort, cadouri si multã iubire. Patru ani, cât a stat cu familia ei din Solesti, Florentina nu a avut parte de astfel de momente. Nu stia ce gust are tortul, pentru cã pãrintii o hrãneau doar cu pufuleti. Fetita a ajuns la spital malnutritã si în comã. A fost salvatã cu multe eforturi din partea medicilor din Vaslui si Iasi, care acum vãd cum fetita ajunsã la spital în stare jalnicã aratã foarte bine. “E o zi absolut unicã pentru clinica noastrã. E ziua lui Flori. Este copilul nostru, adoptat de personal, aici a crescut, a fãcut ochi, aici a recuperat deficitul ponderal. Are 17 kg si a venit cu 5 kilograme, desi avea 4 ani si trei luni”, a spus dr. Marin Burlea, sef sectie în cadrul Spitalului de Copii “Sf. Maria” Iasi. Anul trecut, fetita a fost adusã în comã de la Vaslui la Iasi, complet deshidratatã si cântãrind doar patru kilograme. Când a ajuns la spital, în Vaslui, Florentina arãta ca un bebelus, nu mergea, nu vorbea si nici nu stia cum aratã o jucãrie. Copila a fost nu doar înfometatã, ci si neglijatã si, cel mai probabil, a fost si bruscatã, întrucât avea pe corp vânãtãi si escoriatii. “Fetita în vârstã de 4 ani si 7 luni a ajuns la noi în stare foarte gravã, în comã, cu numeroase escoriatii si echimoze, posibil post-traumatice. Ea cântãreste doar 5 kilograme, o greutate corespunzãtoare unui sugar în vârstã de câteva luni. Aceastã stare este consecinta unui dezechilibru nutritional îndelungat. Practic, a fost înfometatã si neglijatã. în prezent, este stabilã, echilibratã hemodinamic, însã va urma o perioadã lungã în care se va încerca recuperarea nutritionalã si neuropsihicã. Având în vedere starea fetitei, probabil a fost neglijatã de foarte multã vreme”, a spus dr. Eliza Tighici, din cadrul Sectiei Pediatrie Vaslui, la momentul în care fetita a fost adusã la Spitalul Judetean. Pentru cã starea ei era extrem de gravã, a fost transferatã de la Vaslui la Iasi. Acolo, fiecare zi a fost o luptã, pe care medicii au dus-o pentru salvarea ei. Pãrintii nu s-au mai interesat niciodatã de Florentina dupã ce fetita a fost adusã în spital. De altfel, ei au fost decãzuti din drepturi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.