15 C
Vaslui
06-oct.-2022

FLORENTINA SUPRAVIETUITOAREA

- Advertisement -

Copilulul crescut cu pufuleti este astãzi o bombonicã de fetitã !

EXTERNARE Decizie în cazul fetitei de 5 ani din Solesti care, în luna februarie, a ajuns în comã la spital cântãrind numai 5 kilograme. Dupã sase luni de spitalizare la Iasi, la clinica de Gastroenterologie Pediatricã, timp în care si-a revenit miraculos, reprezentantii Directiei pentru Protectia Copilului din Vaslui au hotãrât sã o ducã într-un centru de plasament pentru copii cu nevoi speciale. Decizia a surprins cadrele medicale, care pânã acum s-au ocupat de Florentina ca de propriii copii si cer ca fetita, cu sanse mari de a deveni un copil normal, sa fie datã în îngrijire unei familii care sã o iubeascã.

La începutul anului, povestea micutei Florentina a socat întreaga opinie publicã. Arãta ca un bebelus, desi împlinise 5 ani. Speriatã cã fetita nu mai reactioneazã, mama a dus-o la spitalul din Vaslui. Era în comã. La un pas de moarte. Medicii de aici s-au îngrozit când au vãzut puiul de om si au anuntat autoritãtile. Copila a fost luatã de la familia ei, dupã ce s-a stabilit cã propria mamã a înfometat-o, hrãnind-o doar cu ceai si pufuleti. Ulterior, pe jumãtate paralizatã, Florentina a ajuns la Clinica de Gastroenterologie a Spitalului de Copii Iasi. A trecut mai bine de jumãtate de an si Florentina este un copil aproape normal. Este veselã, a luat în greutate, învatã sã vorbeascã si e rãsfãtata personalului medical. Cu totii s-au atasat de mica nãzdrãvanã. A venit însã si momentul despãrtirii. Astãzi, Florentina va fi externatã si va ajunge într-un centru de plasament pentru copii cu nevoi speciale la Bârlad. Decizia i-a surprins pe cei care au îngrijit-o. Cadrele medicale sustin cã, astfel, Flori va ajunge într-o lume care nu e a ei, unde nu va gãsi dragostea pãrintilor de care are atâta nevoie. “Nici nu vreau sã mã gândesc! Mâine (azi n.r.) ne despãrtim de Florentina. Ne-am atasat mult de ea. Nu stiu în ce mãsurã va constientiza fetita, dar pentru noi este foarte greu. Noi am fi vrut ca ea sã ajungã într-o familie, nu as fi dorit ca ea sã treacã prin centru. Ne pare foarte rãu! Munca noastrã ar putea fi datã peste cap si nu e în regulã. La centru sunt mai multi copii, mã îndoiesc cã va fi ea atât de îngrijitã si iubitã. Florentina are nevoie de mamã si de tatã. Sperãm sã nu stea mult în centru si sã ajungã repede într-o familie iubitoare”, a declarat asistenta Corina Pertea.

Copila are nevoie de ajutor specializat

Cei de la Directia pentru Protectia Copilului Vaslui spun cã s-au gândit la solutia cea mai bunã pentru Florentina. Nu e momentul ca ea sã fie datã în grija unui asistent maternal. “Fetita a avut o evolutie extraordinarã în ultimele luni, gratie cadrelor medicale de la Iasi. Practic, personalul de aici i-a dat sansa la o nouã viatã acestei copile. Trebuie lucrat mult cu Florentina însã, deoarece are intelectul unui copil de 2 ani. Spune cuvinte, nu leagã propozitii, fraze si are si unele deficiente de vorbire. Acestea toate se pot remedia într-un centru de recuperare foarte bun, unde va avea permanent specialisti care se vor ocupa de ea. Sperãm ca în scurt timp sã recupereze si atunci va ajunge în grija unui asistent maternal!”, a declarat Ionel Armeanu Stefãnicã, directorul DGASPC Vaslui. Nimeni din familie nu s-a interesat de fetitã în tot acest timp. Flori nu-si mai aduce aminte de mama sau de tata. Fratii ei au fost luati încã de atunci de cãtre autoritãti si se aflã acum în grija unor familii.

Astãzi, Flori va fi externatã

Din punct de vedere medical, Florentina e sãnãtoasã. Si-a revenit miraculos în ceea ce priveste greutatea, singurele ei lacune fiind cele legate de vorbire. Un logoped o poate însã ajuta sã treacã si peste acest prag, iar dragostea unei familii o va face sa redevinã un copil normal. ”Sunt convins cã acolo sunt conditii bune, civilizate, dar Flori e foarte atasatã si cred cã va suferi dacã merge într-o institutie, pentru cã nu va fi la fel de îngrijitã si de iubitã, chiar dacã acolo sunt conditii ideale”, a spus prof. dr. Marin Burlea, seful Clinicii de Gastroenterologie. Astãzi, la Iasi va ajunge o echipã de la DPC Vaslui, care sã o ducã pe Florentina în centrul de la Bârlad. Tot astãzi, alãturi de ea va pleca si un medic rezident care vrea sã o ia în plasament cât de repede. În tot acest timp, pãrintii copilei sunt cercetati de politie si ar putea ajunge la închisoare, pentru rele tratamente aplicate minorului.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.