“Flori în dar”, spectacol dedicat zilei de 8 Martie la Liceul “Emil Racovitã”

8 MARTIE… Asociatia Culturalã ArtEst a organizat o nouã manifestare în cadrul proiectului Hub Verde. Dedicatã zilei de 8 Martie, aceasta s-a numit “Flori în dar” si a cuprins mai multe momente muzicale sustinute de micii artisti de la Scoala de Canto – Domisong si Soul Music Art. De asemenea, 10 elevi au fost premiati pentru implicarea deosebitã în desfãsurarea manifestãrii. Este vorba despre Ursu Cãtãlin – XII A, Bogdan Roxana – X G, Dudau Alexandra -X B, Voicu Rares- IX F, Cojocaru ANDRADA-IX F, Anghel Catia- IX F , Diaconescu Ana Maria – IX G, Ignat Denis- IX F, Ilioaia Robert-IX F, Mihalache Teodor-IX F.

La exact 3 ani de la înfiintarea Asociatiei Culturale ArtEst, dupã organizarea a numeroase ateliere de creatie pentru copii, târguri traditionale de Dragobete, Mãrtisor, Paste sau Crãciun, lucrãtorii ArtEst, Cãtãlin Luncanu, Ramona Ailioaiei si Alina Filip,si-au mai împlinit o dorintã, pe care au dedicat-o celei mai iubite fiinte dintre noi toti. “Dumnezeu a semãnat în creatia sa desãvârsitã, Femeia, virtuti care ne-au însotit mereu pe calea împlinirii noastre – devotament, dragoste neconditionatã, dãruire totalã. Manifestarea “Flori în dar” a debutat în cel mai emotionant mod cu putintã, cu un moment muzical închinat celor pentru care Creatorul a ales, în acest ultim an atât de dificil pentru omenire, un alt drum. Pentru cele care ne-au fost mame, bunici, sotii, surori, fiice sau iubite, dãinuind acum doar prin gândurile noastre, Otilia Teletin – Soul Music Art a interpretat exceptional “Vreau sã am steaua mea”. Îngerii de la Domisong, prin Carmen Trufia, au pãrut anume trimisi de o fortã divinã pentru a ne reaminti tuturor cât este de important sã ne trãim frumos clipa, iar de 8 Martie, sã ne cinstim cum se cuvine un simbol al acestei lumi – Femeia”, au transmis reprezentantii Asociatiei Culturale ArtEst.

Elevii au fost rãsplãtiti cu cãrti si miere

Spectacolul “Flori în dar” a completat, în cel mai potrivit mod, festivitatea de premiere a profesorilor si liceenilor vasluieni, implicati într-o nouã competitie HUB VERDE. “100 de participanti s-au înscris în concurs, purtând de grijã ca pe 8 martie ,100 de flori de primãvarã sã ajungã în grãdina LER, fiecare în parte purtând ca si simbol, numele mamelor lor. 10 dintre ei au fost premiati, împreunã cu profesorii care i-au mobilizat. Tot mai multi actori din mediul privat se alãturã ArtEst, venind de fiecare datã dezinteresat sã-si sustinã comunitatea si valorile ei. De data aceasta, premierea s-a realizat multumitã lui Ciprian Hordilã (Librãriile Cãrturesti, prin Hiccup Bookshop) si Dumitru Rãscanu (Apisrom). Cele mai iubite volume de carte de cãtre adolescenti si cea mai delicioasã miere de albine au ajuns la premianti.Domisong a evoluat într-un decor de poveste multumitã eforturilor lui Cezar Bahrim si Andreei Dudãu si s-au auzit impecabil cu aportul serviciilor de sonorizare ale echipei lui Petrus Tãschinã. Diplomele si materialele publicitare si-au cîstigat aprecierea pentru cã a pus suflet Cristi Hâncu (Pixelart). Dumitru Busuioc (TeSalut Vaslui) s-a îngrijit de realizarea video-ului acestui eveniment. Ei cu totii sunt cea mai bunã dovadã a faptului cã lucrurile bune atrag mereu oameni de calitate si energii pozitive. Profesori implicati: Vântu Cristina, Popica Camelia, Lisievici Gabriela, Jitariu Constantin, Florea Liliana, Ursu Gabriela, Scutaru Cezarina, Sârbu Petronela, Mirela Sãlcianu, Hulubei Daniel, Ginghinã Nicoleta si Ghiga Mihaela”, au mai transmis reprezentantii Asociatiei Culturale ArtEst. Proiectul HUB VERDE s-a dezvoltat timp de sase luni prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunitãti, cu finantarea LIDL România, sustinut de cãtre Federatia Fundatiile Comunitare din România si coordonat la nivel local de cãtre Fundatia Comunitarã Iasi.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ