2.2 C
Vaslui
03-dec.-2022

Flori, tort si un sprijin financiar pentru bunica Niculina, la aniversarea unui secol de viatã! (FOTO)

- Advertisement -

BUCURIE… Ajunsã la venerabila vârstã de 100 de ani, bârlãdeanca Niculina Cazacu s-a bucurat de o aniversare cu surprize: autoritãtile locale au tinut sã o felicite personal. Duminicã, 2 octombrie, chiar în ziua în care a împlinit un secol de viatã, acestia au fãcut o vizitã la domiciliul bãtrânei. Un buchet de flori, un tort, o diplomã de aniversare si un mic sprijin financiar au fost darurile oferite femeii, pe lângã traditionalele urãri de bine.

„Sunteti un exemplu pentru noi toti si nu putem decât sã vã dorim tot binele din lume si sã vã bucurati în continuare de frumoasa familie pe care o aveti. Este extraordinar cum ati reusit sã ajungeti la aceastã vârstã venerabilã. La multi ani si sã vã dea Dumnezeu sãnãtate si clipe linistite alãturi de cei dragi”, a fost mesajul primit de Niculina Cazacu de la consilierii CLM Bârlad.

Niculina Cazacu s-a nãscut pe 2 octombrie 1922 în Bârlad, într-o familie de oameni simpli, cu 6 copii, pãrintii sãi fiind Floarea si Ion Dumitriu. Copilãria si adolescenta si le-a petrecut în orasul natal, iar la vârsta de 19 ani, respectiv în anul 1941, la data de 11 octombrie, s-a cãsãtorit cu Stefan Cazacu, construindu-si o cãsutã în zona Grãdinii Publice. Din dragostea celor doi, în perioada 1941 -1944, s-au nãscut primii doi copii ai familiei, Neculai si Margareta. Ca un bun si vrednic cetãtean al urbei Bârladului, Stefan Cazacu a slujit sub drapel, apãrându-si tara, în cadrul Regimentului 12 Dorobanti, pânã în luna august 1944, când a fost luat prizonier în U.R.S.S. Cu voia Domnului, dupã 2 ani de prizonierat, în luna august 1946, omul s-a alãturat din nou familiei, care în urmãtorii ani s-a mãrit cu încã cinci copii. Cei sapte copii au crescut si, la rândul lor, si-au întemeiat propriile familii si au adus pe lume nu mai putin de 11 nepoti pentru buna Niculina. Soarta a fãcut ca si în momentul de fatã, la un secol de viatã, Niculina Cazacu sã se bucure de toti cei sapte fii si fiice si 11 nepoti, cãrora, între timp, li s-au mai alãturat 15 strãnepoti. La multi ani doamnei Niculina si din partea Redactiei Vremea Nouã Vaslui!!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.