Florin Cîţu anunţă că salariile bugetarilor vor fi îngheţate şi în 2022. „Reforma aşa o facem. Statul e o frână în dezvoltarea economiei, cu toate problemele”

Florin Cîţu a declarat, joi, că Guvernul a fost nevoit să ia măsuri nepopulare din cauza crizei generate de pandemia COVID-19. Premierul a anunţat că este posibil ca salariile din sectorul public să fie plafonate şi în 2022.

Florin Cîţu a explicat că Guvernul va menţine anvelopa salarială şi anul viitor. De asemenea, premierul a spus că prin noua lege a salarizării se va putea face o corelare între performanţa angajaţilor şi veniturile acestora. Şeful Executivului a făcut aceste precizări, după ce a fost întrebat despre companiile de stat cu datorii care atrag angajaţi din sectorul privat datorită salariilor.

„Am luat măsuri anul acesta, o măsură nepopulară de a menţine anvelopa salarială la nivelul anului trecut, iar anvelopa salarială rămâne şi anul viitor. Creşte foarte puţin la acelaşi nivel. Reforma aşa o începem prin stoparea creşterii anvelopei salariale şi forţând reforma în interiorul sistemului. Ştiu foarte bine ce spuneţi despre competiţia neloială a statului şi este nu numai pe salarizare şi este şi felul în care statul lucrează cu sectorul privat, modul în care statul controlează sectorul privat.

Nu cred că a schimba oameni, a pune un om nou pe un proiect pe care îl avem de ani de zile, va rezolva problema. Nu! Transformarea digitală a statului este cea mai obiectiv mod de a face un stat suplu, eficient cu care să lucrezi.

Astăzi, statul, aşa cum este el, ne trage în jos când vorbim de dinamică economică. Este o frână în dezvoltarea economiei, cu toate arieratele şi toate problemele pe care le are. Avem 30 de ani de socialism cu faţă umană. Asta a fost problema României De acolo ni se trage problema, de la Iliescu, şi de la proprietatea privată care e un moft – avem două probleme mari”, a declarat Florin Cîţu, în cadrul unei dezbateri despre recuperarea post-pandemie, organizată de Impetum Group.https://www.romaniatv.net/florin-citu-anunta-ca-salariile-bugetarilor-vor-fi-inghetate-si-in-2022-reforma-asa-o-facem-statul-e-o-frana-in-dezvoltarea-economiei-cu-toate-problemele_5337828.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ