Florin Cîţu promite salarii mai mari: „Schimbăm lucrurile, trecem la locuri de muncă bine plătite”

Premierul anunţă veşti bune pe bandă rulantă, de la creştere economică, la salarii mai mari, în condiţiile în care România se apropie de un deficit bugetar de 50%.

Premierul Florin Cîţu a declarat joi, la o dezbatere organizată de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România, că România trebuie să renunțe la a fi atractivă prin salariile mici pe care trebuie să le plătească firmele care vin în țară.

„Romania trebuie sa treaca la nivelul urmator. Cum schimbam paradigma? Lucrurile, din punctul meu de vedere, sunt simple. Trecem la un mod de dezvoltare economica in care locurile de munca sunt bine platite, deci atractivitatea Romaniei nu o sa mai fie cu locuri de munca ieftine pentru tipuri de munca care nu aduc valoare adaugata mare. Schimbam lucrurile, trecem la locuri de munca bine platite care aduc valoare adaugata mare. Pentru a fi competitivi azi la nivel global, trebuie sa te duci in aceasta directie, unde ai valoare adaugata mare si marja de profit mare. Asta inseamna forta de  munca calificata, pentru asta pregatim terenul si in Romania”, a declarat Florin Cîțu.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ