1.4 C
Vaslui
05-dec.-2022

FMI: Cel puțin cinci țări au intrat în incapacitate de plată. Situația globală se înrăutățește

- Advertisement -

Pandemia, atacul Rusiei asupra Ucrainei și o creștere bruscă a ratelor dobânzilor globale au forțat zeci de țări să solicite asistență FMI, fondul acordând deja împrumuturi record prin 44 de programe.

Împrumuturile acordate de FMI țărilor cu probleme economice au atins un nivel record, deoarece creditoarea mondială de ultimă instanță se luptă cu crize simultane care au împins cel puțin cinci țări în incapacitate de plată, urmând să urmeze mai multe, se arată într-o amplă analiză realizată de Financial Times.

Pandemia, atacul Rusiei asupra Ucrainei și o creștere bruscă a ratelor dobânzilor globale au forțat zeci de țări să solicite asistență FMI. O analiză a datelor FMI din Financial Times arată că, la sfârșitul lunii august, volumul împrumuturilor acordate de fond se ridica la 140 de miliarde de dolari în 44 de programe separate.

Cifra, care se așteaptă să crească și mai mult în lunile următoare, pe măsură ce costurile îndatorării cresc, este deja mai mare decât valoarea creditelor restante la sfârșitul anului 2020 și 2021, când nivelurile au atins maxime anuale record…https://adevarul.ro/economie/fmi-cel-putin-cinci-tari-au-intrat-in-2207874.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.