Focar de coronavirus la una dintre cele mai mari fabrici de îngheţată din România. 27 de angajaţi, confirmaţi cu COVID-19

Un focar de coronavirus a fost depistat la o fabrică de înghețată din Alba, unde 27 de angajați au fost diagnosticați cu coronavirus. Până acum au fost testate 64 de persoane, iar alte 200 urmează să facă testele, au anunțat reprezentanții Direcției de Sănătate Publică.

Direcția de Sănătate Publică Alba a anunțat că aceste cazuri au fost descoperite la un operator economic din județ, fără a preciza despre ce companie este vorba. De asemenea, DSP susține că focarul a izbucnit din cauză ca angajații nu au purtat echipament de protecție.

Potrivit unor surse citate de ziarulunirea.ro, este vorba despre fabrica de înghețată Alpin 57 Lux din Sebeș.

Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a declarat, la Digi 24, că 27 de angajați au fost confirmați cu coronavirus, fiind contacți ai unui alt caz. El a precizat că până acum au fost testați 64 de angajați, iar alți 200 urmează să facă duminică testele pentru coronavirus.

“Sunt angajati ai unui operator economic și provin din mai mute localități (…) Principala cauză este nepurtarea echipamentului de protecție, deși angajatorul le-a pus la dispoziție”, a spus directorul DSP Alba. …https://www.romaniatv.net/focar-de-coronavirus-la-una-dintre-cele-mai-mari-fabrici-de-inghetata-din-romania-27-de-angajati-confirmati-cu-covid-19_522900.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ