-1.2 C
Vaslui
04-feb.-2023

Focar de gastroenterită la o şcoală din Bacău. 32 de elevi manifestă simptome, iar 5 au ajuns la Urgenţe cu dureri abdominale şi vărsături

- Advertisement -

Un focar de gastroenterită acută a izbucnit pe 4 mai la şcoala gimnazială ”N. Iorga” din Bacău, fiind identificate 32 de cazuri, din care 5 copii au avut nevoie de îngrijiri medicale la Centrul de Primiri Urgenţe Pediatrie a Spitalului de Urgenţă din Bacău.

Învăţătorii şi părinţii au anunţat conducerea şcolii, care a anunţat, la rândul său, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bacău.

”Cei 5 preşcolari care s-au prezentat la spital au acuzat dureri abdominale şi vărsături şi au fost diagnosticaţi cu sindrom dispeptic. Aceştia au primit tratament, cu evoluţie favorabilă, nefiind necesară internarea”, spun reprezentanţii DSP Bacău. Copiii fac parte din 3 grupe pregătitoare şi toţi au fost izolaţi la domiciliu. Din ancheta epidemiologică efectuată de specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică, reiese că preşcolarii nu au consumat în comun niciun aliment, nu au fost în excursie în grup cu clasa/şcoala şi nu s-au efectuat dezinfecţii/ dezinsecţii ȋn ultima perioadă.

Citeste mai mult: adev.ro/rbf069

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.