spot_img
30.8 C
Vaslui
23-iul.-2024
spot_img

Focar de pestă porcină în comuna vrânceană Broșteni

- Advertisement -

11 porci au murit într-o exploataţie nonprofesională din comuna Broşteni, sat Pituluşa, informează reprezentanții Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vrancea.

Un focar de pestă porcină africană (PPA) a fost confirmat, vineri, într-o exploataţie nonprofesională din comuna Broşteni, sat Pituluşa, în apropierea unei păduri în care autorităţile declaraseră un focar activ la mistreţ încă din luna ianuarie a acestui an, potrivit reprezentanţilor Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vrancea, informează Agerpres.

Până în prezent, 11 animale din exploataţia cu pricina au murit din cauza pestei porcine africane.

„Pe raza comunei Broşteni, în sat Pituluşa, avem un focar de pestă porcină africană care s-a manifestat la 11 capete care au murit, din care opt tineret şi trei adulte. De precizat este că exploataţia nonprofesională se află în vecinătatea unei păduri în care s-a declarat focar de pestă porcină africană la mistreţ încă din luna ianuarie. S-au dispus imediat măsuri de eradicare a infecţiei, curăţare mecanică a exploataţiei şi excluderea oricărei surse de contaminare”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSVSA Vrancea, medicul Adrian Rădulescu…https://adevarul.ro/stiri-locale/focsani/focar-de-pesta-porcina-in-comuna-vranceana-2300478.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.