spot_imgspot_img
6.5 C
Vaslui
04-mart.-2024

Florin Sârbu a renuntat la procesul intentat Primãriei si Consiliului Local Vaslui

- Advertisement -

DECIZIE… Florin Sârbu a renuntat la procesul intentat, toamna trecutã, Primãriei si Consiliului Local Vaslui pentru cã nu i-ar fi respectat dreptul de a intra în procedura de reînnoire a mandatului de membru în Consiliul de Administratie la Transurb. Directorul Centrului de Afaceri a luat aceastã decizie pentru cã juristul primãriei a invocat exceptia lipsei de interes a actiunii. „Nu am depus cererea de renuntare cu inima împãcatã, în continuare cred cã mi-a fost încãlcat un drept. Dar Consiliul Local a ridicat exceptia lipsei de interes a actiunii mele în momentul si conjunctura prezentã. SI, într-adevãr, pare a fi o lipsã de interes în conditiile în care la Transurb s-a intrat într-o stare de normalitate, cu un Consiliu de Administratie numit prin procedurã. Am zis cã mai bine renunt eu decât sã nu-mi dea câstig de cauzã pe o interpretare de genul acesta”, a explicat Florin Sârbu.

Florin Sârbu cerea în instantã anularea Hotãrârii privind aprobarea declansãrii procedurii de selectie a membrilor Consiliului de Administratie al SC Transurb SA Vaslui, obligarea municipiului Vaslui, prin Consiliul Local Vaslui, la punerea în executare a hotãrârii privind aprobarea declansãrii procedurii de organizare si desfãsurare a evaluãrii în vederea reînnoirii mandatelor membrilor Consiliului de Administratie al SC Transurb SA Vaslui, precum si obligarea societãtii Transurb la plata indemnizatiei de administrator începând cu luna mai 2022 si pânã la numirea noului Consiliu de Administratie al societãtii. Acesta era nemultumit de faptul cã nu s-a pus în executare hotãrârea privind declansarea procedurii de evaluare în vederea reînnoirii mandatelor membrilor CA. „Sunt nemultumit cã nu s-a respectat un drept prevãzut de lege, acela de a da posibilitatea membrilor CA în functie de a intra în procedura de reînnoire a mandatului. Din punctul meu de vedere, ei (n.r. consilierii PNL-USR, care detin majoritatea în CL) nu au respectat prevederile legale sub nicio formã. Se prevaleazã de faptul cã Prefectura nu le-ar fi dat viza de legalitate la aceastã hotãrâre privind reînnoirea mandatelor pentru cã nu s-a fãcut în perioada în care membrii CA erau în functie. Punctul de vedere al Prefecturii este valabil în sensul cã la data emiterii hotãrârii nu mai eram în functie, dar asta nu înseamnã cã eu nu am cerut reînnoirea în perioada în care eu nu mai eram în functie. Dacã s-ar merge pe aceastã logicã a Prefecturii, ar însemna cã acest Consiliu Local a fãcut totul intentionat, adicã nu s-a pronuntat în niciun fel cu privire la reînnoire în perioada de mandat a membrilor CA, a asteptat sã expire aceastã perioadã, dupã care s-a scuzat frumos <nu mai sunt membrii CA în functie, nu mai au dreptul la reînnoire>. Gresit, eu, ca membru CA, sunt obligat sã cer reînnoirea în perioada de mandat”, a declarat, în luna octombrie a anului trecut, Florin Sârbu.

 Florin Sârbu: „Am considerat cã e mai bine sã renunt la proces”

Ieri, 7 februarie, Tribunalul Vaslui a luat act de cererea acestuia de renuntare la proces. Contactat telefonic, Florin Sârbu a declarat cã nu i-a fost usor sã ia aceastã decizie, însã a pus în balantã mai multe aspecte. „Da, eram hotãrât sã creez un precedent juridic, dar s-au mai schimbat lucrurile de la acel moment (n.r. octombrie 2022) pânã la momentul în care am depus cererea de renuntare la actiune. Consiliul Local a ridicat exceptia lipsei de interes a actiunii mele în momentul si conjunctura prezentã. Si, într-adevãr, pare a fi o lipsã de interes în conditiile în care la Transurb s-a intrat într-o stare de normalitate, cu un Consiliu de Administratie numit prin procedurã. Ce ar fi însemnat sã dea câstig de cauzã reclamantului, adicã mie? Sã fi anulat o hotãrâre de Consiliu Local, sã fi intrat în vigoare o altã hotãrâre, sã se fi reluat procedura…Am considerat cã judecãtorul nu va tine cont foarte mult de un drept încãlcat al unei persoane în raport cu activitatea unei societãti comerciale. Am zis cã mai bine renunt eu decât sã nu-mi dea câstig de cauzã pe o interpretare de genul acesta. Sigur, asta nu înseamnã cã judecãtorul nu ar fi putut sã dea o interpretare si în sensul celor gândite de mine (n.r. cã i-a fost încãlcat un drept, cã trebuie sã fie anulatã procedura de selectie a membrilor Consiliului de Administratie al SC Transurb SA Vaslui etc.). Am considerat cã e mai bine sã renunt la proces, nu stiu dacã a fost o decizie bunã sau nu, dar asa am hotãrât…”, a explicat directorul Centrului de Afaceri Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

  1. Ce rahat de legi în România asta! Ce drag înseamnă pensie?!?!?! Ieși la pensie pentru ca ai lucrat suficient. Pentru ca nu mai ești rentabil și trebuie sa te odihnești. Așa-i cu domnii cu pensii speciale, și cu pensionatii în jurul vârstei de 50 de ani. Le arde în continuare de muncă. Merg în privat și ocupă locul de muncă a unui tânăr. Alooooo domnii jigodii senatori și deputați de Vaslui: ori le tăiați pensia cât muncesc, ori ii lăsați sa se odihnească .
    Ps: tata a lucrat 48 de ani în câmpul muncii și a ieșit la pensie la 64 de ani. Cu siguranță nu ii mai arde de muncă.

  2. Cine poate oase roade , cine nu , nici carne moale .. Increngaturile sunt greu de destructurat .. Atata timp cat Buzatu este la butoane , nici o increngatura nu va muri de foame..

  3. Florin lasă-ne….ai face bine sa pleci și din postul din C.A-ul de la LDP, asta dacă ai un pic de onoare….
    Mergi și mănâncă pensia aia specială pe care ai dobândit-o….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.