Formula de calcul care îți arată în ce casă ar trebui să locuiești, în funcție de venituri

Dacă plănuiești să faci un credit imobiliar și să te muți la casa ta, atunci trebuie să ții cont de sfaturile experților financiari. 

Laurenţiu Mihai, trainer financiar spune că ar trebui folosită regula 3, 30 şi 10.

„Treiul din regula 3/30/10 spune aşa: casa pe care ne-o permitem este egală cu trei ori venitul anual, cumva se referă la modul în care achiziţionăm casa. Deci ori plătim 30% avansul din prima, ori plătim 15% şi ne luăm încă 15% acolo un fond de urgenţă. Rata pe care o plătim să fie de maxim 10% din venitul lunar”, a spus Laurenţiu Mihai, trainer financiar, citat de Mediafax.

Dorin şi-a cumpărat recent un apartament. Nu a putut să respecte toate regulile recomandate. Ultima e cea mai grea de respectat: ca rata să fie de 10% din venitul lunar.

„Raportat la salariile care sunt câştigate aici în România şi dacă eşti un entry level, un beginner în piaţa muncii, nu ai cum să câştigi destul de mult încât să poţi să-ţi plăteşti şi rata şi să şi trăieşti. 40-50% pentru apartament. Şi asta este pentru o perioadă de 30 de ani”, a afirmat Dorin, proprietar. …https://www.digi24.ro/stiri/economie/consumatori/formula-de-calcul-care-iti-arata-in-ce-casa-ar-trebui-sa-locuiesti-in-functie-de-venituri-1565827
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ