1.4 C
Vaslui
05-dec.-2022

Fortãreata Vaslui pregãtitã pentru asediu

- Advertisement -

REZISTENTÃ FC Vaslui detine o performantã aproape unicã în Europa si dacã recordul va sta în picioare si dupã meciul cu Lazio, atunci “galben-verzii” au toate sansele sã obtinã o calificare istoricã. Fãrã înfrângere pe teren propriu, în meciurile din Europa, FC Vaslui are de partea ei frigul de afarã, freamãtul unor tribune ce se anuntã a fi în sfârsit pline si determinarea fãrã mãsurã a jucãtorilor. Lazio vine la Piatra Neamt cu tot ce are mai bun, italienii nepermitându-si sã iasã din competitie atât de prematur.

Lazio nu a marcat decât un gol în ultimele trei partide, iar italienii se gândesc cum sã facã pentru a fi mai eficienti în fata portii. Edoardo Reja s-a certat cu Djibril Cisse, dar antrenorul poate trece cu vederea conflictul dacã atacantul va marca. Desi este cea de-a doua competitie fotbalisticã de pe continent, anul acesta în Europa League se vor da mai multi bani decât înainte. Pe lângã bani, o calificare în saisprezecimi ar aduce prestigiu clubului, ar creste cota jucãtorilor si ar consolida imaginea echipei pe plan international. Pentru toate acestea Lazio nu îsi permite sã iasã din competitie si va juca, la Piatra Neamt, cu cea mai bunã garniturã. Dacã italienii sunt disperati, pentru Vaslui o eliminare nu ar fi o dramã, întrucât “galben-verzii” au realizat deja ceva la care nimeni nu s-ar fi asteptat. Victoriile cu Sparta Praga si cu Sporting Lisabona si egalurile cu Lazio si Zurich i-au propulsat pe vasluieni în elita fotbalului european. FC Vaslui este cea mai bine clasatã formatie româneascã în topul cluburilor, lãsând în urmã pe Steaua, Dinamo, Rapid, CFR sau Otelul Galati.

“Putem chiar sã si pierdem acest meci”

Pentru Viorel Hizo, meciul cu Lazio are o însemnãtate aparte: este cel de-al 20-lea joc pe care “Dulãul” îl joacã acasã într-o competitie europeanã si vrea cu orice pret sã termine neînvins disputa. “Nu avem nimic de pierdut. Ne dorim foarte mult sã câstigãm. Lazio are jucãtori foarte buni, foarte valorosi. Am pornit aceastã competitie cu a patra sansã, performanta s-a fãcut si atunci când eliminat pe Sparta Praga si când am ajuns în acest punct. A fost o toamnã fantasticã pentru elevii mei, putem chiar sã si pierdem acest meci. Este al 20-lea joc acasã într-o competitie europeanã pentru mine, îmi doresc mult sã nu pierd acest joc. Si pentru mine ar fi o performantã acum în final de carierã sã nu pierd niciun joc pe teren propriu. Am jucat cu foarte putini suporteri în tribune, noi din pãcate nu beneficiem de acest avantaj pe care îl ai atunci când joci acasã. Poate vin mai multi la meciul cu Lazio.”, a declarat Viorel Hizo.

Lotul cu care Lazio a ajuns la Piatra Neamt

Antrenorul echipei Lazio Roma, Eduardo Reja, a stabilit un lot de 20 de jucãtori care vor face deplasarea la Piatra Neamt pentru meciul cu FC Vaslui.

Portari: Albano Bizzarri, Federico Marchetti, Tiziano Scarfagna;

Fundasi: Giuseppe Biava, Modibo Diakite, Abdoulay Konko, Senad Lulici, Stefan Radu, Luciano Zauri, Luca Crescenzi;

Mijlocasi: Lorik Cana, Alvaro Gonzalez, Anderson Hernanes, Cristian Ledesma, Enrico Zampa;

Atacanti: Djibril Cisse, Libor Kozak, Miroslav Klose, Tommaso Rocchi, Giuseppe Sculli.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.