spot_imgspot_img
7.5 C
Vaslui
26-feb.-2024

Fost consilier județean, trimis în judecată pentru evaziune fiscală, scapă nepedepsit! (FOTO)

- Advertisement -
NEPEDEPSIT… Prescripția l-a scăpat de răspundere pe fostul consilier județean Viorel Istrate, condamnat la închisoare cu suspendare, în primă instanță

LIBER… Trimis în judecată pentru evaziune fiscală, într-o cauză în care prejudiciul total a fost calculat la peste 200.000 de lei, fostul consilier județean Viorel Istrate scapă de pedepasă după ce magistrații Curții de Apel Iași au decis încetarea procesului penal ca urmare a împlinirii termenului prescripției generale a răspunderii penale. De asemenea, fostul consilier scapă și de măsura asiguratorie și poprirea asupra bunurilor mobile și imobile. Toate acestea în condițiile în care instanța de fond a decis, în primă instanță, să-l condamne la închisoare cu suspendare și să-i pună sechestru pe bunuri până la valoarea de 206.765 lei. Viorel Istrate este același consilier care, în martie 2015, a fost acuzat, de angajații Gaz-Est, că a făcut improvizații la contorul de gaze pentru a nu fi înregistrat consumul real.

Ajuns în boxa acuzaților după ce a fost acuzat de evaziune fiscală, într-o cauză cu un prejudiciu total ce se ridica la 206.765 de lei, un fost consilier județean reușește, în apel, să scape de acuzații. Astfel, Tribunalul Vaslui îl condamnă pe Viorel Istrate la 2 ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei și îi interzice dreptul de a fi ales într-o funcție publică sau să fie administratorul unei societăți comerciale. Ajuns la Curtea de Apel, dosarul fostului consilier județean ia o altă întorsătură. Magistrații ieșeni au decis să înceteze procesul penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, ca urmare a împlinirii termenului de prescripție generală a răspunderii penale.

Viorel Istrate

De asemenea, instanța ieșeană înlătură dispoziția instanței de fond de instituire a măsurilor asiguratorii constând în sechestrul asigurator și proprire asupra bunurilor mobile și imobile prezente și viitoare, până la concurența sumei de 206.765 lei. Decizia instanței este definitivă. Fostul consilier județean a fost în atenția autorităților și în 2015. Atunci, urmare a controlului periodic pe care îl fac angajatii Gaz-Est la contoarele individuale, acesta ar fi fost prins cu improvizații la instalația de gaze. Mai exact, gulerul de pe ieșirea din contor avea făcute găuri, acest fapt determinând diminuarea măsurării consumului real. Contorul înregistra consumul de la locuința tatălui consilierului situată în localitatea Munteni de Jos. Operatorul de gaze a sesizat politia pe numărul 112 și la fața locului s-au deplasat polițiști care au efectuat primele cercetări. “A fost ridicat contorul, urmând să fie dispusă o expertiză în acest caz. Urmare a sesizării făcute, a fost întocmit și dosar penal pentru comiterea infracțiunii de furt calificat”, declara, la acea vreme, purtătorul de cuvânt al Poliției Județului Vaslui. Despre această întâmplare, consilierul Viorel Istrate spunea următoarele: “Eu nu înțeleg de ce au făcut treaba asta. Nu am umblat la nici un contor. Luni au trecut pe aici și mi-au spus că vor veni să facă verificările periodice la instalația de gaze, după care au plecat. S-au întors acum dimineată . Soția mea a ieșit la poartă și le-a spus să aștepte până ajung și eu acasă, dar nu au mai așteptat și au desfăcut contorul. Eu nu am umblat la contor. Posibil că mi-au înscenat ceva”, se apăra, în 2015, Viorel Istrate.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.