3.9 C
Vaslui
05-dec.-2021

Fost deținut de lux, Vlasov, a ajuns în sapă de lemn: nici avocat nu își mai poate permite!

FALIT… Jocurile de noroc l-au ruinat pe Mihail Vlasov, care a ajuns la mila statului, care i-a oferit un avocat din oficiu.

SURPRIZĂ… Mihail Vlasov, fost avocat și președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României , omul care a jucat banii “ Camerei” la jocurile de noroc, a ajuns la fundul sacului. Nici avocat nu își mai poate permite. Considerat un “nobil cu metehne” chiar de către fiica sa, omul cazinourilor vine în fața judecătorilor la ultima pronunțare a Tribunalului Vaslui, cu un avocat din oficiu, apelând la mila statului. Acesta a solicitat eliberarea condiționată, prima instanță i-a aprobat solicitarea, dar decizia finală va fi dată de tribunal, acolo unde se va prezenta cu un avocat din oficiu. După cum se vede, nu mai are niciun “card de împrumut” cu care să-și plătească datoriile.

Deținutului de lux, cu fițe, cum a fost numit de-a lungul perindărilor prin penitenciare, i-a fost admisă din nou în ultima pronunțare de către Judecătoria Vaslui, cererea eliberării condiționate sub suraveghere, înainte de executarea pedepsei.  Vlasov a fost condamnat definitiv, pe 03 noiembrie 2020, de Înalta Curte de Casație și Justitie, la 8 ani de închisoare într-un dosar în care era acuzat de folosirea influenței sau autorității în scopul obținerii unor foloase, delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată.  Inițial, în august 2018, Mihail Vlasov primise o condamnare la Curtea de Apel București de 9 ani și 10 luni închisoare, pedeapsă scăzută de Instanța supremă la 8 ani. Judecătorii au constatat că infracțiunile din acest dosar sunt concurente cu infracțiunea de trafic de influență, pentru care Vlasov a fost condamnat definitiv în 2015 de Curtea de Apel București la 5 ani, el fiind eliberat condiționat în septembrie 2017. La pedeapsa cea mai grea, de 5 ani, judecătorii au aplicat un spor de 3 ani, el având de executat în final 8 ani închisoare. În același dosar, Instanța supremă a dispus încetarea procesului penal împotriva fiicei lui Mihail Vlasov, Ingrid Vlasov (la instanța de fond primise un an cu suspendare), iar soțul acesteia, Marian Nedelcu, a fost condamnat la 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendare. Vlasov a mai fost închis la Vaslui după ce, în aprilie 2014, procurorii anticorupție l-au trimis în judecată pe Mihai Vlasov, după ce acesta a fost denunțat de omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki. De la omul de afaceri, Vlasov a cerut un milion de euro și a fost prins în flagrant, într-un restaurant din București, în timp ce primea 200.000 de euro. În schimbul banilor, fostul președinte al Camerei de Comerț a României a promis că își va folosi influența asupra arbitrilor din cadrul Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă CCIR, cu soluționarea unui dosar în care Gheza avea calitatea de pârât-reclamant și că îi va determina pe aceștia să dea o soluție favorabilă.

Un împătimit al jocurilor de noroc

Totul s-ar fi întâmplat între 2008 și 2014, iar Vlasov ar fi semnat pentru majoritatea sumelor scoase din visteria curții de arbitraj, fără să prezinte și documente care să arate cum au fost cheltuite sumele respective. “În perioada 2008 – 2014, Vlasov Mihail a ridicat din casieria CCIR suma totală de 47.599.382,90 lei, din “Fondul la dispoziția Biroului de Conducere al CCIR/la dispoziția Președintelui C.C.I.R.”, pe care a folosit-o în interes personal. Astfel, în perioada 2008 – 2014, Vlasov Mihail, în calitate de președinte al C.C.I.R., a ridicat în numerar din casieria organizației suma de 47.599.382,90 lei. Aceste retrageri de numerar, care au însumat echivalentul a peste 10.000.000 euro, s-au efectuat pe baza dispozitiilor de plată către casierie, semnate în totalitate de Vlasov Mihail, ca persoană care a primit banii, și a referatelor semnate tot de acesta, cu o singură excepție, referatul nr. 1197/02.03.2010 semnat Șef Cancelarie”, se arată în rechizitoriu. Totodată, anchetatorii spun că pentru sumele ridicate din casierie de Mihail Vlasov nu există documente justificative ulterioare din care să rezulte modul în care au fost cheltuite, iar referatele respective nu conțin nicio informație despre destinația banilor, acestea reprezentând numai documente prin care și-a aprobat pentru sine sumele respective. Procurorii arată și că Mihail Vlasov era “un împătimit al jocurilor de noroc”, el cheltuind pentru acestea “importante” sume de bani din bugetul CCIR. “De asemenea, inculpatul Vlasov Mihail a cheltuit în mod arbitrar și în interes personal sumele de bani incluse în Fondul la dispoziția președintelui și chiar a făcut plăți cu cardul din contul curent al C.C.I.R. către mai multe cazinouri din București, unde înregistra datorii pentru jocurile de noroc la care a participat”, spun anchetatorii. Conform datelor din rechizitoriu, CCIR a transmis faptul că se constituie parte civilă în cauză cu suma de 61.155.528,60 lei, iar SC Romexpo SA cu suma de 60.287.505,52 lei.

Ultimele Știri
Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here