12.8 C
Vaslui
04-oct.-2022

Fosta generăleasă, Gabriela Plăcintă David, va prelua conducerea Centrului Județean de Excelență Vaslui!

- Advertisement -
RECUNOAȘTERE… Centrul de Excelență a fost înființat în anul 2018, în urma demersurilor făcute la Ministerul Educației Naționale chiar de către prof. Gabriela Plăcintă David.

NOUTĂȚI… Profesoara de geografie Gabriela Plăcintă David, consilier local PSD, fostă inspector școlar general al ISJ Vaslui, a fost numită cu data de 1 septembrie, directoarea Centrului Județean de Excelență Vaslui. Decizia aparține Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, unde prof. Gabriela Plăcintă și-a depus o scrisoare de intenție. De altfel, acest Centru de Excelență a fost înființat în anul 2018, în urma demersurilor făcute la Ministerul Educației Naționale chiar de către prof. Gabriela Plăcintă David, care era inspector școlar general al ISJ Vaslui. Noul Centru Județean de Excelență a fost atunci al zecelea centru de acest fel din țară. Este unul dintre motivele care au determinat-o pe Gabriela Plăcintă David să-și depună candidatura pentru funcția de director al acestui centrui, considerând că prin experiența deținută, abilitățile și devotamentul față de școală și colegi, elevi și părinți, va contribui la dezvoltarea instituției, și la maximizarea rezultatelor elevilor și profesorilor.

Misiunea Centrului Județean de Excelență Vaslui este de a promova și sprijini dezvoltarea elevilor capabili de performanță, în toate domeniile, de a forma un nucleu educațional orientat către dezvoltarea capacităților individuale la nivel maximal. Pregătirea tinerilor capabili de performanță se face în grupe de excelentă, pe ani de studiu și discipline, numărul de elevi din fiecare grupă fiind, de regulă, de minim 8 și maxim 15. Grupele de excelență se organizează pentru discipline la care se organizează olimpiade naționale și internaționale, pentru activități care vizează dezvoltarea competențelor interdisciplinare, pluridisciplinare și transdisciplinare, pentru activități care vizează performanțe artistice. Din anul 2018, Centrul Județean de Excelență – Vaslui a funcționat cu un număr de 45 de grupe de elevi distribuite pe cele trei zone Vaslui, Bârlad și Huși, în funcție de potențialul acestora, după cum urmează: Vaslui – 20 grupe, Bârlad – 15 grupe, Huși – 10 grupe, cu un număr de 360 – 675 elevi în total. Disciplinele la care se organizează cursuri de excelență sunt: matematica, informatica, fizica, chimia, biologia, geografia și limbile străine, discipline care au fost selectate ținând cont de performanțele obținute în ultimii 3 ani școlari. Noul director al Centrului Județean de Excelență vrea să extindă numărul de grupe de elevi capabili de performanță și în comunele mari din județ, pentru ca și copiii din mediul rural să beneficieze de instruire pentru a face performanță. “Îmi doresc să dezvolt acest proiect de suflet al tuturor celor care cred în performanță. Avem mulți profesori valoroși și foarte mulți copii capabili de performanță, atât în mediul urban cât și în rural. Aș vrea să aduc cât mai mulți copii din mediul rural spre centrul de excelență. Sper într-o colaborare fructuoasă atât cu autoritățile locale, cât și cu echipa de profesori, elevi și părinți!”, a dezvăluit în exclusivitate pentru Vremea Nouă, prof. Gabriela Plăcintă David, directorul Centrului Județean de Excelență Vaslui.

Una dintre profesoarele din învățământ cu multe abilități manageriale

Pe parcursul întregii sale activități profesionale, prof. Gabriela Plăcintă David a avut ocazia să își valorifice cu succes calitățile manageriale de decizie și acțiune. A fost opt ani consecutiv inspector general al ISJ Vaslui (din 2012 până în anul 2020), după ce a condus cu multă pricepere Școala Gimnazială „M.C.Epureanu” din Bârlad, timp de opt ani (2002-2010).

„Mi-am dezvoltat abilitățile de manager în timpul activităților desfășurate pe perioada îndeplinirii funcțiilor de: lider de sindicat, consilier educativ, director adjunct, director, inspector școlar general adjunct, inspector școlar general. Din cei 26 de ani de carieră, 17 ani au fost dedicați îndeplinirii funcțiilor manageriale cîștigate prin concurs, iar în 8 ani am deținut calitatea de membru în CA-ul unității școlare unde sunt titulară ori în calitate de membru CA desemnat de către Cosiliul Local Municipal Bârlad. Toate eforturile mele s-au îndreptat spre cultivarea excelenței și calității, promovarea imaginii sistemului de învățământ din Județul Vaslui, a culturii autentice și reducerea inechității dintre mediul școlar urban și cel rural. În anul de grație 2018, anul Centenarului Marii Uniri, și aniversarea a 50 de ani de existență a Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, în urma demersurilor realizate către Ministerul Educației Naționale, în calitate de Inspector Școlar General al ISJ Vaslui, argumentând cu sutele de premii obținute de elevii pregătiți de profesorii vasluieni, am reușit înființarea Centrului de Excelență Vaslui (al 10-lea centru de excelență din țară). Toate aceste lucruri m-au determinat să îmi depun candidatura pentru ocuparea funcției de Director al Centrului Județean de Excelență Vaslui, considerând că prin experiența deținută, abilitățile, priceperea și devotamentul față de școală și colegi, elevi și părinți, voi contribui la dezvoltarea acestei instituții, la maximizarea rezultatelor elevilor și profesorilor”, a menționat în scrisoarea de intenție, prof. Gabriela Plăcintă David.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

12 COMENTARII

 1. Sunt foarte curios cum vor atrage fonduri de la consiliile locale comunale. Probabil că, pe ici, pe colo, va mai apărea câte un donator generos, dornic de a-și promova odrasla. Vorba aia: nu se știe niciodată când ajungi secretar de stat.

 2. Aurel, ai tras pe nas de dimineața? Mai bine spune-ne tu despre tine, ce ai făcut in viața? Și cine ești tu dacă atât ai putut sa debitezi despre doamna Placinta. Înțeleg sa critici, dar sa vii cu argumente. Cei care scriu mizerii pe aici sint niște frustrați, niște scursuri ale societății, niște ratați plini de venin și ura,

  • Pai vrea doar in functii la care nu se da examen. Pentru ca la examen ar fi varza. Doar stiti in ce conditii dubioase a ajuns inspector general. In plus, la Centrul de excelenta e un loc foarte bun pentru trantori. Doar de asta s-a infiintat institutiile care paraziteaza invatamantul: CCD, Centrul de excelenta, ARACIP.

 3. Cunoastem un profesor liberal,cu pretentii politice si tupeu,care nu a vrut sa se prezinte de doua ori la concursul ptr ocuparea postului de director la scoala unde preda!Oare ce astepta?

 4. Gabriela Plăcinta a fost cel mai bun inspector general pe care l-a avut ISJ. Sa speram ca va face buna si la CEX. Este inadmisibil ce a fost pana acum la unele discipline, unde predau profesori cu o pregătire îndoielnică. Decât sa faceți grupe de forma, doar sa zicem ca avem CEx mai bine îl desființați…

  • „… unde predau profesori cu o pregătire îndoielnică”. Cum ar fi cazul profesorului dvs. de limba română. Sau, poate, nu e vina dumnealui/dumneaei.

 5. Sunt persoane care nu pot trai fără sa aibă funcții de conducere, munca la catedra li se pare umilitoare, si nu mai fac fata! Și nu e singura persoana, mai sunt multe altele, care fac orice numai sa aibă functie

 6. Mereu comentati si va luati de ziaristi,asta e meseria,iar daca nu va convin articolele scrise ,cautati alt ziar.Toti stim ca mare parte din posturile de conducere la institutiile statului sunt ocupate de PSD,si celelalte grupari politice.Cand se merge la vot cine voteaza…..?????? Exemple sunt destule,directori de scoli,,muzee,spitale,etc.VOTATI PSD,PNL ,AUR, etc Ne meritam aceasta soarta……

 7. Iaca,pârț! O besinoasa comunistă care linge orice talpa doar pt a beneficia de ceva. O rușine pt judetul analfabeților,mândria psdracilor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.