spot_img
19.5 C
Vaslui
22-iun.-2024
spot_img

Fostii comunitari din Husi pot da amenzi soferilor indisciplinati !

- Advertisement -

ATENTIE Husenii care si-au fãcut griji cã vor fi controlati în trafic (si) de angajatii Politiei Locale trebuie sã stie cã de ce s-au temut nu au scãpat! Odatã cu aprobarea Regulamentului institutiei de cãtre Consiliul Local, acestia au dreptul de a da sanctiuni pentru încãlcarea regulilor de circulatie, cum ar fi parcare ilegalã sau neacordare de prioritate. Nu vor scãpa de amendã nici pietonii care traverseazã prin loc nepermis.

Nou înfiintata Politie Localã Husi dispune de 28 de angajati ce vor fi condusi de fostul sef al Politiei Comunitare, Viorel Nãstase. Ei vor fi împãrtiti în patru compartimente; 24 de persoane se vor ocupa de “ordine si liniste publicã”, pentru “circulatie” au fost rezervati doi politisti, pentru “afisajul stradal si disciplina în constructii” unul, iar o altã persoanã se va ocupa de contabilitatea institutiei. Contrar asteptãrilor celor care nu i-au luat luat prea în serios pe politistii locali, acestia nu doar cã vor lucra alãturi de politistii de la Politia Municipalã, dar vor avea si ei dreptul sã dea amenzi. “În domeniul circulatiei, politistii locali vor veni în spijinul politistilor din cadrul IJP Vaslui, dar au dreptul si obligatia totodatã, sã constante ilegalitãtile comise atât în trafic, cât si în domeniul constructiilor, a protectiei mediului si, în genere, sã sesizeze orice ilegalitate constatatã. La circulatie, da, vor avea dreptul sã dea amenzi celor care sunt prinsi parcând ilegal sau sfidând trecerile de pietoni, asa cum scrie în Regulament”, au precizat reprezentatii Consiliului Local.

“E bine ca cetãtenii Husului sã stie cã în Politia Localã trebuie sã aibã încredere”

“Am fost întrebati dacã angajatii Politiei Locale au dreptul sã punã cãtuse! Normal cã au. Bineînteles cã nimeni nu va folosi cãtusele sau arma de foc, ori gazele lacrimogene, pentru oameni pasnici, civilizati. Aici este vorba despre persoane agresive, despre recidivisti periculosi, tâlhari, etc. Politia Localã trebuie sã fie fermã cu asemenea indivizi. E bine ca cetãtenii Husului sã stie cã în Politia Localã trebuie sã aibã încredere. Ea va actiona numai pentru siguranta lor si pentru pãstrarea ordinii si linistii publice. Este o structurã direct subordonatã primarul si tocmai de asta a fost creatã: sã sporeascã gradul de securitate în orasul nostru”, au explicat consilierii locali ai municipiului Husi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

9 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.