UPDATE: Fostul director al Direcției Agricole Vaslui, Ioan Dima, a fost răpus de Covid. Avea 75 de ani

Ioan Dima

CONDOLEANȚE… Veste tristă pentru agricultorii din Vaslui. Ioan Dima, fostul director al Direcției Agricole Vaslui, a murit la vârsta de 75 de ani. Acesta s-a stins într-un spital din București, aseară, fiind răpus de Covid-19. A fost mai întâi internat la Vaslui, după care a fost transferat la Iași. S-a luat decizia mutării sale la un spital din București, dar a fost foarte târziu. De abia ajuns în capitală acesta a murit, lăsând în urmă regretele celor care l-au cunoscut. Acesta a fost considerat de mulți un titan al agriculturii vasluiene, un specialist unanim recunoscut. “Țîcă” cum îi spuneau apropiații și-a început cariera la Râșești, în 1974, la complexul de berbecuți, după care, 5 ani a fost director și la complexul similar de la Ivănești. Din 1982 a fost numit director adjunct la Direcția Agricolă Vaslui și se ocupa de zoootehnia vasluiană. În mai multe rânduri, după Revoluție, a fost mult timp director al Direcției Agricole Vaslui, în perioada guvernărilor PSD.

Ioan Dima va fi înmormântat mâine, la cimitrul Eternitatea din Vaslui

Acum 7 ani a reușit să fenteze moartea. Atunci a suferit o operație complicată la inimă și a scăpat. În ultima perioadă prietenii care l-au cunoscut spuneau că se simțea foarte bine, era vioi și se plimba mereu. Însă nemilosul virus chinezesc l-a răpus. Primul care a reacționat a fost Corneliu Mihalache, bunul său prieten și coleg “Regret dispariția nașului meu de cununie. Un om de mare calitate, un profesionist cu care am colaborat peste 20 de ani. Viața ne-a rânduit să fim chiar vecini, ceea ce ne-a legat și mai mult sufletește. Acum că s-a dus la cele veșnice, tristețea m-a cuprins și amintirile comune mă năpădesc. A lăsat un gol mare în sufletul meu, al familiei mele, dar și a tuturor celor pe care i-a cunoscut. Suntem alături de familia greu încercată. Nimeni nu-l poate înlocui pe Țîcă, tată, soț și prieten bun. Dumnezeu să-l odihnească!”, a declarat cu tristețe Corneliu Mihalache. Fostul primar al comunei Drânceni, Gelu Pecheanu, ne-a dezvăluit că acesta va fi înmormântat mâine la cimitirul Eternitatea din Vaslui, la ora 13.00. «Comunitatea din comuna Drânceni a rămas consternată de dispariția fulgerătoare a celui care a fost inginerul agronom, Ioan Dima, un om de o valoare morală deosebită, un foarte bun profesionist, un om care a ajutat mulți cetățeni din comuna noastră. Rar se întâlnesc oameni ca el. Să-i fie tărâna ușoară și Dumenzeu să-i ierte păcatele. El a fost  “măritat” la noi în comună, cum sunt și eu, acesta fiind de loc din comuna Hoceni, din Șiscani. Acesta a fost rapid adoptat în comuna noastă. A cununat, a botezat și lumea de la noi îl consideră un adevărat fiu al satului. Sunt alături de familia îndoliată și Dumenzeu să-i întărească, ca să poată trece peste această despărțire».

Ioan Nechifor, o voce importantă a femierilor de pe Valea Prutului, întristat de dispariția fostului director al Direcției Agricole Vaslui

Ioan Nechifor, unul dintre fermeirii cu experiență ai Vasluiului a rămas uimit de dispariția lui Ioan Dima. Acesta ne-a dezvăluit că în urmă cu șapte zile a avut o discuție cu el și că era încrezător înainte de merge la spital pentru un control.  “Ioan Dima, pe lângă faptul că a fost un bun profesionist și avea o inimă de aur, avea o calitate aparte: vorbea cu atâta înflăcărare despre profesia sa încât te făcea să iubești agricultura și zootehnia mai mult ca oricând. A fost, într-adevar, conducătorul fermierilor din județul Vaslui. Pentru noi, cei de pe Valea Prutului, Ioan Dima a fost ca un părinte, a fost inițiatorul mai multor proiecte și grație intervențiilor sale astăzi putem face în această zonă a județului o agricultură performantă, cu sisteme de irigație de ultimă generație. Crescătorii de animale au învățat de la acesta că nu poți face performanță decât cu un material genetic bun și astfel cu toții am performat, care în agricultură, care în zootehnie. Fiind director în doua perioade distincte, comunism și capitalism, putem spune că inginerul Dima a fost universal, demonstrând că agricultura și creșterea animalelor este o îndeletnicire care nu ține seama de orânduirea în care trăim. Mă alătur fermierilor din județul Vaslui și aduc și eu un pios omagiu celui care a fost Cavalerul agriculturii vasluiene”, a spus Ioan Nechifor, una dintre vocile puternice ale fermierilor de pe Valea Prutului.
8 COMENTARII

  1. Dumnezeu să-l odihnească în pace și liniște! A fost un OM, cum tot mai rar întâlnim. Sincere și triste condoleanțe familiei! Să fiți puternice ,dragele noastre dragi! Cu multă durere în suflet, suntem alături de dumneavoastră! Dr.ing.Margareta Mihailescu și fiii ing.Cosmin -Nicolae si ing Daniel-Paul DIMA cu familiile.

  2. Ioan Dima a fost un bun profesionist, un bun coleg si un bun conducator care nu uita niciodata ca mai intai de toate trebuia sa fie OM. Dumnezeu sa-l ierte. Sincere condoleante familiei.

  3. Dumnezeu sa-l ierte și condoleanțe familiei!

    Fostul primar pecheanu a recunoscut în sfârșit ca este măritat în Dranceni.
    D-l Dima a lucrat în comuna Dranceni și -a găsit aleasa inimii sale in comuna Dranceni dar nu sa stabilit în comuna ceea ce e mare diferență .

LĂSAȚI UN MESAJ