Fostul episcop al Hușilor, Corneliu Onilă, acuzat că abuza seminariștii prin chilii, lăsat în libertate de Înalta Curte!

CA PE LA NOI!… Veste previzibilă în cazul fostului episcop, Corneliu Onilă, despre care procurorii au adus în instanță dovezi explozive, că viola elevii seminariști, câtă vreme era în funcție, la Huși! Inalta Curte de Casație și Justiție a decis astăzi că Onilă nu mai reprezintă pericol public concret și poate fi cercetat pentru abuz sexual asupra minorilor, în stare de libertate. Pe Sebastian Jitaru însă l-au pus sub control judiciar.

Cel mai probabil, instanța ICCJ a luat în calcul că Onilă a fost dat afară din funcția de episcop și acum se află într-o mănăstire de maici, departe de victimele sale și fără posibilitatea (teoretică!) de-a mai abuza pe careva, pe la mănăstirea Văratec, unde șade în condiții excelente. {i, pentru că nu mai poate continua activitatea infracțională de care este suspectat în prezent de anchetatori, instanța s-a gândit că cea mai severă măsură preventivă nu s-ar mai justifica. S-a ținut cont și de faptul că nu are antecedente penale. El va fi cercetat în continuare, pentru faptele comise și susținute de probe.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ