spot_imgspot_img
17.6 C
Vaslui
30-sept.-2023

Fostul episcop Cornel Onilă somează vasluienii să îl uite, deși el este chiar… de neuitat! (DOCUMENT)

- Advertisement -
SOLICITARE… Onilă, prin intermediul avocatei sale, a trimis o solicitare prin care a cerut, nici mai mult, nici mai puțin decât să fie… uitat! Și nu este o glumă, ci este o solicitare cât se poate de serioasă, formulată oficial de avocata prelatului.

REACȚIE… După o tăcere prelungită, pe care mulți au înțeles-o în cheia unei oarecare spășiri venite în urma dezvăluirilor de prin dosarele procurorilor DNA, care au fost de natură a șoca nu doar credincioșii, ba chiar și… necredincioșii din Episcopia Hușilor au rămas “mască” de uimire la vederea lor, fostul episcop Onilă dă un semn de viață concret! Mai exact, prin intermediul avocatei sale, acesta a trimis o solicitare prin care a cerut, nici mai mult, nici mai puțin decât să fie… uitat! Și nu este o glumă, ci este o solicitare cât se poate de serioasă, formulată oficial de avocata prelatului. “Vă rog să dispuneți măsurile legale pentru respectarea dreptului la ștergerea datelor lui Onilă Cornel, respectiv a dreptului acestuia de a fi uitat”, a scris avocata într-o notificare, invocând articolul 17 din Regulamentul UE 2016/617. Numai că această solicitare pare că mizează mai mult pe o latură… romanțioasă, ușor melancolică, absolut de înțeles la nivel uman, întrucât e greu de crezut că avocata fostului episcop al Hușilor nu a lecturat articolul 17 până la capăt, ca să știe că la alineatul 3 se invocă exact motivele pentru care Cornel Onilă nu are cum să fie… uitat.

La alineatul 3 din articolul 17 este vorba despre mai multe motive pentru care numele unei persoane poate fi folosit în spațiul public. Între ele, chiar în primul rând, legislația Europeană prevede “exercitarea dreptului la liberă exprimare și la informare”, care face ca reflectarea unor situații despre cineva ce a deținut (și încă deține!) o funcție publică atât de importantă nu doar în BOR, ci în statul român, să fie o chestiune de interes public. De asemenea, articolul 6, litera f) din GDPR (Regulamentul general privind protecția datelor) arată și el faptul că numele lui Cornel Onilă, episcop retras, poate fi folosit atunci când este vorba despre un interes legitim. Iar în acest caz, interesul legitim e reprezentat de necesitatea dezvăluirii publicului a unor informații despre posibile activități antisociale. Fără îndoială că avocata fostului episcop al Hușilor cunoaște temeinic toate aceste lucruri, însă este clar că depune tot efortul pentru apărarea clientului său, ceea ce este o dovadă de profesionalism și implicare.

Destul de mulți sunt convinși de pe acum că fostul episcop al Hușilor va ieși victorios în instanță, chit că expertiza tehnică a spus clar că filmările culese de procurori de prin chiliile de la Huși sunt autentice!

Evident că până la pronunțarea definitivă a instanței, Cornel Onilă beneficiază întru totul de prezumția de nevinovăției. Ca un detaliu, unii, destul de mulți, sunt convinși de pe acum că fostul episcop al Hușilor va ieși victorios în instanță, chit că expertiza tehnică a spus că filmările culese de procurori de prin chiliile de la Huși sunt autentice. Ba chiar nu ar fi deloc mare mirare ca victimele din dosare să nu fie obligate să plătească ele despăgubiri de toate felurile pentru tevatura creată. Prin urmare, presa trebuie să informeze publicul cititor despre filele de… poveste ale celui mai grav și mai controversat episod din istoria Bisericii Ortodoxe Române, pentru că din asemenea situații oamenii au de înțeles învățăminte.

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

9 COMENTARII

 1. Bulangii de procurori ,judecatori ăştia au distrus ROMĂNICA …..cum e posibil un dosar de bulangeală sa fie tergiversat atăţia ani ? Daca ar fi fost un neica nimeni ar fi fost sătul de bulău …..oameni cică cu facultăţi doctori mondiali iaca de ce sunt în stare…..ce pretenţii sa mai ai la ăla cu trei clase mai mult ca trenu ?

 2. Rusinea cea mai mare nu pica pe Onila, ci pe Biserica, care-l protejeaza. Cum poți proteja un asemenea specimen?! Ce credibilitate sa mai ai tu, ca instituție, atat timp cat il aperi, adăpostești, hrănești și protejezi un violator de copii? În condițiile astea, de ce ar mai veni lumea sa se roage în biserici? E oribil!!
  Maine-poimaine vezi ca-l pune Daniel și administrator al vreunui Iulius Mall, ca doar BOR se afla în spatele „investiției” lui Dascălu. O sa mergem sa ne rugam la Mall, printre ciorapi de dama si chiloti 😀

 3. Păi nu se poate să uităm că ai luat trompeta în fălci și ai corupt in anus niște elevi care acum sunt preoți și, e posibil, în viitor, să facă același lucru!!

 4. Ma cam îndoiesc ca e opinia lui, exact pe aceeași linie a mers și biserica, ciocul mic, nu suflam nimic, nu condamnam nimic, nu a existat nimic.
  Au mutat „Preasfântul” din ochii lumii care garantat va ieși la pensie de acolo, pe banii fraierilor

  • Exact, pai sa fi făcut ăia cu LGBT sau cum s-o mai fi numind, asa ceva, ii mâncau cu fulgi cu tot, cred că mai și inventau pe lângă material, uitați ce ne face educația „progresista” în școli, cum ne distrug credința, copilașii noștri 🙂
   Dar aici nimic, nici un ou aruncat în capul lor, nici un popă să condamne cu mânie proletară, absolut nimic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.