spot_imgspot_img
6.5 C
Vaslui
04-mart.-2024

Fostul inspector scolar Carmocanu, cercetat penal

- Advertisement -

Tentativa de fraudare a concursului national de titularizare din acest an de la Botosani se rasfrange asupra fostului inspector general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ). Desi a fost demis din functie prin ordinul semnat de ministrul Daniel Funeriu, Gheorghe Carmocanu este cercetat de procurorii botosaneni.

Potrivit anchetatorilor, Gheorghe Carmocanu se face vinovat de abuz in serviciu, infractiune pe care ar fi savarsit-o pentru avantajarea sotiei sale. „In urma sesizarii primite din partea Inspectoratului Scolar Judetean se efectueaza cercetari fata de Gheorghe Carmocanu sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu”, a declarat procurorul Aurel Simion, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani.

Conform Codului Penal, cel gasit vinovat pentru aceasta infractiune risca o pedeapsa cu inchisoarea de la sase luni la trei ani. „Cred ca suspendarea din functie decisa de Ministerul Educatiei a fost masura pe care institutia de invatamant a putut sa o ia pana acum. Dupa finalizarea anchetei, daca se va dispune sau nu inceperea urmaririi penale, vom vedea care sunt pasii de urmat”, a declarat inspectorul scolar general Ada Macovei. Pentru a clarifica situatia in care a fost implicata Gianina Carmocanu, sotia fostului inspector scolar general adjunct, la finalizarea concursului de titularizare a fost nevoie de o ancheta maraton demarata de ISJ. Pentru ca rezolvarea situatiei nu intra in competenta conducerii educatiei botosanene, a fost decisa depunerea unei sesizari penale cu privire la eventuala tentativa de fraudare a concursului national de titularizare la Parchetul de pe langa Tribunalul Botosani. „Exista indicii de o posibila tentativa de frauda, in plus fata de incalcarea metodologiei. Vom inainta dosarul organelor de cercetare penala. Parchetul de pe langa Tribunalul Botosani va analiza situatia iar cauza va fi clarificata de organele de cercetare penala”, sustinea sefa educatiei botosanene la acel moment.

Reamintim ca Gianina Carmocanu, sotia celui demis, s-a prezentat la concursul de titularizare de pe 14 iulie, dupa ce anul trecut nu a reusit sa obtina nota peste sapte la acelasi concurs si sa obtina astfel un post de titular. Gianina Carmocanu s-a inscris la titularizare pentru un post de profesor la Grupul Scolar de Industrie Usoara, pe specialitatea confectii-textile. Dupa predarea lucrarii s-a incercat fraudarea concursului prin adaugarea unor foi scrise la lucrarea initial predata. (Petronela Rotariu, Danut Rotariu)

L-a scandalizat pe ministru, dupa ce a vrut sa-si scoata basma curata sotia

Gheorghe Carmocanu a fost demis pentru a vrut sa-si apere sotia, Gianina Carmocanu, de orice acuza de tentativa de frauda de la concursul de titularizare. „Am sa va dau un exemplu care pe mine m-a siderat. Sotia unui inspector scolar adjunct dintr-un judet al Romaniei, a fost prinsa fraudand la examenul de titularizare. Acest inspector si-a permis, la cateva ore dupa acel eveniment la Ministerul Educatiei, sa ceara sprijin pentru a fi musamalizata situatia. A fost demis in secunda doi, pentru ca acest lucru este o pata pe obrazul invatamantului romanesc”, a declarat cu cateva luni in urma Daniel Funeriu, cu privire la situatia de la Botosani.

„In urma sesizarii primite din partea Inspectoratului Scolar Judetean se efectueaza cercetari fata de Gheorghe Carmocanu sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu”, procuror Aurel Simion, purtator de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani

evenimentuldebotosani.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.