Fostul luptător K1, acuzat că l-a împușcat pe hackerul din Bacău, identificat după urmele ADN lăsate de mama sa pe o țigară

În martie 2020, după ce tânărul hacker din Bacău a fost găsit împuşcat în scara blocului, ancheta poliţiştilor s-a transformat rapid într-o cursă contra-cronometru. Din declaraţiile martorilor şi din urmele lăsate de telefoanele mobile, ei au refăcut istoricul ultimelor zile ale tânărului şi ale celor care au interacţionat cu el. Atunci când toate firele s-au strâns în jurul unui singur suspect, poliţiştii au găsit o metodă pentru a verifica dacă Ștefan Achim, fostul luptător K1, este, cu certitudine, cel care a apăsat pe trăgaci.

Libertatea a scris despre cum hackerul Cezar Oancea a fost executat în scara blocului în care locuia. Acuzat de crimă este Ștefan Marius Achim, fost luptător din Legiunea Străină și K1 . Crima a avut loc pentru un software de urmărit telefoanele de la distanță, pe care Oancea ar fi trebuit să i-l livreze lui Achim, după ce acesta i-a virat în cont 500 de euro. Polițiștii au plecat pe urmele fostului luptător K1 într-o investigație ca-n filme.
Pe 9 martie 2020, la orele 20.34, o femeie din cartierul Alecu Russo din Bacău a sunat la 112, spunând că a auzit focuri de armă pe scara blocului. Poliţiştii au găsit acolo un bărbat ucis prin împuşcare. Era Cezar Oancea, un tânăr de 21 de ani pasionat de informatică. Cu două săptămâni în urmă, el primise 500 de euro de la concubina lui Ştefan Achim, în schimbul unui program de accesare a telefoanelor de la distanţă. Ştefan Achim era fost luptător în Legiunea Străină, fost luptător Local Kombat şi avea, spun anchetatorii,  legături cu lumea interlopă.  Pentru că tânărul întârzia să livreze software-ul promis, în ziua crimei Achim a mers în Bacău şi l-a aşteptat în faţa blocului lui, apoi a urcat cu el în apartament, unde a rămas aproape 4 ore.
Citeşte întreaga ştire: Fostul luptător K1, acuzat că l-a împușcat pe hackerul din Bacău, identificat după urmele ADN lăsate de mama sa pe o țigară

 
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ