spot_imgspot_img
spot_img
0.2 C
Vaslui
09-dec.-2023

Fostul ministru al Agriculturii, Ioan Avram Mureșan, condamnat la 7 ani de închisoare

- Advertisement -

Ioan Avram Mureşan a primit, astăzi, verdictul final în dosarul de deturnare de fonduri în care a fost condamnat la 7 ani de închisoare cu executare.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul înaintat de fostul demnitar la decizia iniţială, astfel că Mureşan trebuie să se predea autorităţilor în termen de 24 de ore pentru a fi plasat în detenţie pentru 7 ani.

El ester acuzat că a aprobat abuziv acordarea a 5.000 de tone de ulei brut din rezervele de stat către o societate comercială, care nu îndeplinea nicio condiţie pentru a beneficia de acest sprijin.

Mureşan a mai fost condamnat în februarie 2012, alături de Decebal Traian Remeş la câte trei ani de închisoare cu executare în dosarul „Caltaboşul”. În 2007, când a izbucnit scandalul, Remeş era ministrul Agriculturii. Mureşan a fost condamnat pentru complicitate la cumpărare de influenţă şi complicitate la luare de mită. Cei doi au declarat recurs împotriva deciziei de condamnare, recurs care urmează a fi soluţionat de Completul de 5 judecători al Secţiei Penale a Curţii Supreme.

www.evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.