Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, alături de președintele Johannis la un eveniment de anvergură, la Cotroceni (FOTO)

EVENIMENT… Fostul ministru al Sănătății, dr. Nelu Tătaru, care, în prezent, ocupă funcția de președinte al Comisiei de Sănătate și Familie din Camera Deputaților, a participat miercuri, 7 aprilie, la evenimentul de anvergură desfășurat la Palatul Controceni, cu tema Schimbările climatice, relația om-natură și sănătatea publică”. Președintele României, Klaus Iohannis, a fost prezent și a transmis un mesaj important cu acest prilej. “Avem motive reale de optimism și speranța unei noi normalități pentru că avem la dispoziție vaccinurile, dar sunt necesare eforturi susținute pentru a ține virusul sub control”, a spus președintele Iohannis. De asemenea, la eveniment a fost prezent și Dr. Hans Kluge, directorul regional al Biroului pentru Europa al OMS.

Dr. Hans Kluge, în alocuțiunea sa, a declarat: “Sunt onorat să sărbătoresc Ziua Mondială a Sănătății în România. Aceasta este cea de-a doua zi mondială a Sănătății sărbătorită în timpul pandemiei de COVID-19. Anul acesta sărbătorim cu mai mult optimism. Când a lovit criza, a lovit o comunitate globală care era nepregătită. COVID-19 ne forțează să facem față lipsurilor. Schimbarea de climă și COVID-19 sunt două crize convergente care au origini comune în vulnerabilitățile umane. Este o reamintire a relației care nu e în regulă între om și natură. Schimbarea de climă va continua să alimenteze profilul de sănătate. Pe măsură ce se înrăutățesc schimbările climatice, o criză de mediu se poate transforma într-o criză de securitate. Sunt necesare abordări multidisciplinare și sprijin suplimentar”, a declarat Dr. Hans Kluge, directorul regional al Biroului pentru Europa al OMS.

“Sistemele de sănătate din lumea întreagă se află sub o presiune teribilă, iar acceptarea și respectarea măsurilor sanitare de către toți cetățenii rămân puncte critice”

„În urmă cu exact un an, am fost nevoiți, din cauza primului val pandemic de COVID-19, să marcăm semnarea unui nou Acord de Colaborare Bienală într-un format inedit, virtual. Astăzi, celebrarea Zilei Mondiale a Sănătății ne aduce împreună, reafirmând parteneriatul solid bilateral și împărtășind speranța de a reveni cât mai curând la normalitate. În prezent, rata de infectare este în creștere în toată Europa. Prea mulți semeni pierd zilnic lupta cu virusul, foarte mulți alții se îmbolnăvesc și au nevoie de spitalizare. România, la fel ca alte țări, se confruntă cu un val epidemiologic virulent, căruia trebuie să-i reziste.  Sistemele de sănătate din lumea întreagă se află sub o presiune teribilă, iar acceptarea și respectarea măsurilor sanitare de către toți cetățenii rămân puncte critice și reprezintă dovezi de responsabilitate și maturitate ale fiecăruia dintre noi. Redeschiderea sustenabilă și în condiții de siguranță a societăților și a economiilor noastre nu poate fi posibilă fără respectarea acestor măsuri. Pandemia de COVID-19 a venit într-un moment dificil pentru sistemul românesc de sănătate, exacerbând vulnerabilități structurale cronicizate, cu consecințe pe termen lung asupra sănătății și bunăstării. Dar niciun sistem de sănătate și nicio economie sau societate, indiferent de nivelul de dezvoltare, nu au fost cu adevărat pregătite pentru a gestiona adecvat o criză de o asemenea anvergură. Fără să dispună de resursele financiare și materiale ale altor state membre ale Uniunii Europene și nici de un sistem sanitar performant, România a dovedit că are capacitatea instituțională de a acționa rapid, oportun și eficient pentru limitarea răspândirii pandemiei. Astăzi avem motive reale de optimism și speranța intrării într-o nouă normalitate, pentru că avem la dispoziție vaccinurile COVID. Imunizarea populației prin vaccinare rămâne singurul instrument viabil de a opri pandemia, dar sunt necesare eforturi comune susținute pentru a ține virusul sub control până la atingerea unor niveluri ridicate de acoperire vaccinală”, a transmis președintele României, Klaus Iohannis.
3 COMENTARII

  1. Mai scoate limba din ureche, umflatule ! Nu ai obosit de la atatia pupici in dos, dati unor diversi cu influenta ? Cititorii tai stiu cum ai ajuns in ograda Antibiotice Iasi ? :))

    • Drept că ești turmentat. Ce are pula cu prefectura. De-ar fi toți politicienii de talia Doctorului Tătaru, am arăta și noi altfel în ochii lumii.

LĂSAȚI UN MESAJ