spot_img
23.5 C
Vaslui
14-iul.-2024
spot_img

Fostul premier libanez dă țara în judecată pentru că îl investighează pentru explozia mortală de anul trecut din Beirut

- Advertisement -

Fostul prim-ministru libanez, Hassan Diab, a deschis un proces împotriva Libanului, miercuri, ca urmare a cercetării care are loc împotriva sa privind răspunderea pe care o are pentru explozia mortală din portul Beirut, de anul trecut, relatează Reuters.

Deschiderea acestui proces vine cu o zi înainte de o audiere programată la care Diab trebuia să se prezinte în fața judecătorul Tarek Bitar. Acum, Bitar trebuie să întrerupă ancheta în ce-l privește pe fostul premier, însă o poate continua pentru fapte ce au legătură cu ceilalți oficiali implicați.

Diab, care a fost pus sub acuzare pentru explozia din 4 august 2020 din Beirut, care a ucis mai mult de 215 oameni, a absentat la cel puțin două alte audieri programate de Bitar. Până acum, judecătorul a fost sfidat de aproape toți oficialii pe care ar fi trebuit să-i interogheze.

Hassan Diab susține că judecătorul nu are autoritatea necesară pentru a-l cerceta, lucru pe care îl afirmă și ceilalți oficiali puși sub acuzare. Ei au încercat cu ajutorul mai multor moțiuni și contestații să-l îndepărteze din anchetă pe Bitar. …https://www.digi24.ro/stiri/externe/fostul-premier-libanez-da-tara-in-judecata-pentru-ca-il-investigheaza-pentru-explozia-mortala-de-anul-trecut-din-beirut-1715255

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.