9.4 C
Vaslui
21-mart.-2023

Fostul primar de la Stãnilesti are din nou probleme cu legea!

- Advertisement -

POZNÃ… Fostul edil de la Stãnilesti, Gãbisor Tofan, are din nou probleme cu Legea, dupã ce ANI, în 2015, l-a lãsat fãrã functie! Instanta a dispus reînceperea urmãririi penale împotriva firmei familiei sale, SC Laguna, cu care, spun acuzatorii sãi, acesta ar fi fãcut afaceri bune în timpul cât a fost primar. De pildã, a montat la scolile si grãdinitele din comunã, amplificatoare de semnal, iar actuala conducere a Primãriei îl acuzã cã totul s-a fãcut fãrã respectarea prevederilor legii si, mai mult, curentul electric consumat de aparatura firmei ar fi fost suportat de unitãtile de învãtãmânt în cauzã.

Interesant este cã, desi Primãria a fãcut plângere penalã la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Husi de mai înainte, în varã, anchetatorii au decis sã claseze cauza. Ciudatã decizie, au comentat cei care stiau cã existã anumite aspecte care nu erau la locul lor, în activitatea firmei SC Lagura, în relatia cu institutiile publice din comunã. Întrucât Primãria Stãnilesti a mers în instantã, ca sã conteste decizia procurorilor de clasare, iatã cã judecãtorii au admis cã dosarul trebuie redeschis, revenind la procurori, pentru continuarea cercetãrilor. De pildã, instanta a constatat cã lipsesc multe elemente de la dosar, care ar fi fost relevante: “Trimite cauza la procuror pentru a completa urmãrirea penalã în sensul emiterii unor adrese cãtre Grãdinita din satul Gura Vãii, Grãdinita din satul Pogãnesti si Scoala Gimnazialã nr. 1 din satul Stãnilesti, com. Stãnilesti, pentru ca acestea sã comunice urmãtoarele informatii: – data la care au fost montate amplificatoarele de semnal în cadrul acestor institutii; – dacã a existat o întelegere verbalã ori scrisã între reprezentantii acestor institutii de învãtãmânt si cei ai S.C. “LAGUNA” S.R.L. în vederea montãrii amplificatoarelor de semnal, iar dacã existã vreun document în acest sens sã se depunã o copie la dosar; – dacã unitãtile de învãtãmânt au beneficiat de serviciile S.C. “LAGUNA” S.R.L. în mod gratuit ori în schimbul acordului dat pentru montarea amplificatoarelor la sediile lor si, implicit, suportarea contravalorii curentului electric consumat de aceste amplificatoare”, au precizat judecãtorii.

Tot SC Laguna l-a lãsat si fãrã functia de primar

De reamintit cã, în 2015, Gãbisor Tofan a fost primul primar din Vaslui scos din functie ca urmare a demersurilor ANI, care l-a gãsit în stare de incompatibilitate. Primarul achitase facturi din bani publici în jur de 10.000 de lei, cãtre un magazin apartinând SC Laguna, firmã administratã de fiul sãu. Primarul a încercat atunci sã se justifice, spunând cã produsele fuseserã achizitionate pe vremea când el nu era primar si din acest motiv a crezut cã nu greseste dacã achitã datoriile, însã inspectorii ANI au considerat cã este inadmisibil sã facã plãti, ca primar, cãtre firma administratã de fiu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.